26 april 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Licentie ABC voor Zwem- en reddingsbrigade Hasselt

Geplaatst op: 18 september 2017

Het Nationaal Platform Zwembaden|NPZ heeft de eisen voor het geven van zwemlessen sterk opgeschroefd. De nieuwe licentie werd onlangs uitgereikt door Marjolein van Tiggelen, medewerker bij Nationaal Platform Zwembaden|NPZ.
Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ. Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder ook wordt getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet- en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werkt de zwemlesaanbieder volgens de Gedragscode Zwembranche, is de zwemlesgevende voldoende opgeleid, is er nagedacht over de manier van lesgeven, hebben ouders zicht op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles, is er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure.

Zwem- en reddingsbrigade Hasselt zwemt elke woensdagavond tussen 18.00 uur en 21.00uur. Leer spelenderwijs je C-diploma (of reddingsdiploma) halen. Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigade-zrh.nl of neem contact met ons op via info@reddingsbrigade-zrh.nl. Voor meer informatie over het belang van het behalen van een C-diploma kun je vinden op www.allesoverzwemles.nl

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour