7 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sopraan en organist in de Ichtuskerk

Geplaatst op: 2 oktober 2017

Organist Sander van Houten en sopraan Merel van Geest geven zaterdag 21 oktober samen een concert in de Ichtuskerk. Het optreden vindt plaats in de serie ’Klassiek op zaterdagmiddag’.

Sinds april 2017 is Sander van den Houten hoofdorganist van het Bätzorgel in de Lutherse kerk van Den Haag. Hij nam deel aan verschillende orgelconcoursen in Zeeland en wist daar de eerste plaatsen te bemachtigen. Hij begon zijn orgel- en pianostudie in Middelharnis. Zijn vakopleiding genoot hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en bij Aart van Bergwerff (improvisatie). Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses bij bekende organisten. Hij dirigeert o.a. het concertkoor Immanuel uit Kampen en het Oratoriumkoor uit Raalte en is vaste begeleider van het Bovenkerkkamerkoor en het Kampens Boys Choir. Naast zijn lespraktijk heeft hij een uitvoerige concertagenda.

In 2009 rondde Merel van Geest haar masterclass zang cum laude af. Ze is een veelzijdige zangeres op het gebied van opera, oratorium en lied. In 2011 is ze erkend als Haags toptalent. Ze verwezenlijkt haar projecten in de stichting ’Haagse Passie’. Volgens het Leids Dagblad beschikt Merel over een stralend stemgeluid, als een lijster in het voorjaar. Op het programma staan o.a. werken van: Bach, Händel, Mendelssohn, Bédard en Purcell.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk. Wel is er een noodzakelijke collecte ter bestrijding van de kosten.

Het volgende concert wordt verzorgd door het Bovenkerkkamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar met medewerking van Sander van den Houten op zaterdag 23 december om 16.00 uur. Daarbij zal ook een Dubbelkwartet optreden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour