26 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Boekhandel Goedhart sluit in december de deuren

Geplaatst op: 16 oktober 2017

Vorig jaar december vertrok Goedhart uit het fraaie pand aan de Markt

Na tien jaar actief te zijn geweest in Hasselt, sluit boekhandelaar Joost Goedhart de deuren van zijn filiaal aan De Markt. “We zijn vandaag begonnen met de grote opheffingsuitverkoop”, vertelt Goedhart. Het besluit om de winkel te sluiten heeft te maken met steeds verder teruglopende inkomsten. Goedhart betreurt de beslissing maar voelde zich gedwongen deze stap te nemen

“Het besluit is eerlijk gezegd al een paar jaar geleden genomen, en deze keuze groeit in de loop van de tijd, maar binnenkort eindigt het vijfjarig huurcontract waardoor het nu bekend wordt”, vertelt de boekhandelaar die zijn zich vol gaat storten op zijn filiaal in het Zwolse Assendorp.  “Dit is natuurlijk jammer. Ik ben er tien jaar geleden vol enthousiasme aan begonnen. Je bent enthousiast en denkt vaak dat het goed gaat komen, ook toen het weer beter ging met de economie. Maar de afgelopen tijd gebleken dat dit em niet meer gaat worden. Dus we moeten wel”, aldus Goedhart die de teruglopende handel wijt aan de online-concurrentie en de trek van Hasselter klandizie naar Zwolle..

“Ik vind dit uiteraard heel vervelend voor klanten en mijn personeel. Hier werken drie part-timers. Een gaat met pensioen, een heeft al een andere baan en een collega is nog werkzoekend.

Vlak voor de kerst verwacht Joost Goedhart de deuren van zijn Hasselter winkel voor de laatste keer te sluiten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “Boekhandel Goedhart sluit in december de deuren”

  1. Inderdaad, als we willen dat er nog iets te winkelen is in Hasselt is het wel zo dat me ook moeten gaan shoppen bij de winkeliers in onze eigen woonplaats. Anders hebben wij binnen afzienbare tijd helemaal geen winkels meer in Hasselt.
    Dus ons motto zou toch meer moeten zijn: wat uw eigen woonplaats u bied koopt u bij een ander niet.

  2. Spijker op de kop Bewoner. De middenstand in Genemuiden en Zwartsluis breidt uit, en in Hasselt overal huurborden aan de gevel. In de andere kernen van Zwartewaterland ziet men blijkbaar meer het belang van elkaar wat gunnen.

  3. Wat willen bij met elkaar in Hasselt ? Werken, wonen en leven? Wij wonen in Hasselt, maar werken in de huidige tijd vaak elders. Maar hoe willen wij leven? Als trotse inwoner van Hasselt die ook bereid is om samen te leven en een winkelier een boterham te gunnen? Het gemak is inderdaad dicht bij Zwolle of het internet. Maar willen wij dit ook op langere termijn als wij dan constateren dat alle voorzieningen uit Hasselt weg zijn ?

Contour