24 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Rumpf wint streetfishing aan de kade

Geplaatst op: 21 oktober 2017

Foto's Henk Kuik

Op een regenachtige zaterdagmorgen verzamelden zich een aantal roofvisvissers op de kade in Hasselt. De Hengelsportvereniging Zwartewaterland organiseerde deze zaterdag een “Streetfishwedstrijd”. Er mocht alleen roofvis gevangen worden tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Er werd in koppels gevist en de bovenmaatse vis moest gemeten en gefotografeerd worden zo werd er voorafgaande aan de wedstrijd uitgelegd. Ook mocht er alleen met kunstaas gevist worden. De vissers moesten zich lopend verplaatsen en de gevangen vis moest teruggezet worden in het water.

Na afloop bleek dat er 216 vissen gevangen waren. De eerste plaats was voor Harjan Rumpf met 387 cm. Op de tweede plaats eindigde Berend Jongman met 370 cm en als derde eindigde Eric Rumpf met 286 cm.

Op zaterdag 4 november wordt er in Zwartsluis een Streetfishwedstrijd op roofvis gehouden. Deelnemende vissers kunnen zich om half 10 aanmelden op de Handelskade.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore