4 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bieb gaat boeken aan huis leveren

Geplaatst op: 6 november 2017

De bibliotheek Hasselt wil samen met de vrijwilligers van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) de ‘Boek aan Huis’-dienst weer nieuw leven inblazen. Voor wie graag leest maar aan huis gebonden is door ouderdom, (tijdelijke) handicap, ziekte of anderszins, en daardoor niet in staat de bibliotheek te bezoeken, kan ‘leesvoer’ thuis bezorgd krijgen.

Romans, literatuur, luisterboeken, boeken met grote letters, hobby- en fotoboeken, boeken over de streek maar ook tijdschriften en vakbladen komen door de boek aan huis-dienst, ook voor hen weer binnen handbereik.

Tijdens een kennismakingsgesprek worden boekwensen geïnventariseerd en nadere afspraken gemaakt m.b.t.  bezorgen en ophalen. Hierna worden klanten elke 3-4 weken bezocht door een vrijwilliger die een nieuwe collectie boeken, luisterboeken, cd’s en tijdschriften meeneemt en weer ophaalt.

Klanten betalen het normale contributiebedrag en ontvangen een lidmaatschapskaart van de bibliotheek. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht.

Wie interesse heeft in de dienst ‘Boek aan Huis’ of iemand kent die hiervan gebruik zou willen maken, kan contact opnemen met de bibliotheek Hasselt:

Dat kan per mail: hasselt@bibliotheekzwartewaterland.nl of telefonisch: 038 4771716 of 06 20347685 (contact NPV)

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour