27 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inloopavond met Timzingt en Tear

Geplaatst op: 21 februari 2018

Deel je Rijkdom met Timzingt en Tear, luidt de aankondiging van de commissie vorming en toerusting van De Baak en Ichthuskerk. Deze inloopavond in de Ichthuskerk is op vrijdag 23 maart vanaf 19.30 uur.

“Het belooft een mooie, inspirerende, uitdagende, misschien wel confronterende, maar in ieder geval een gezellige avond te worden. Leuk dat jij daar aan mee wilt werken. De avond is een samenwerking tussen jouw kerk, Timzingt en Tear. En wat ons samenbindt, is dat we allemaal graag willen délen. Hoe armer de mensen hoe gastvrijer, zo lijkt het. Zoals in de kerken en gemeenschappen waar Tear werkt. Daar nodigen ze een vreemdeling uit mee te eten. En kijken daarna of er iets voor henzelf overblijft. De rijkdom van het delen – in Nederland zijn we het een beetje kwijtgeraakt. Maar Jezus roept ons op ons bezit te delen met de armen. Om zo ware rijkdom te ontdekken”.

“Rijk en arm gaat niet alleen over geld. Waarin ben je rijk en heb je iets over? Waarin kom je tekort en ben je arm? Elk mens op deze wereld kent die rijkdom èn die armoede. Teveel voor jezelf en te weinig voor de ander. Of te weinig voor jezelf maar veel voor God. Of teveel voor jezelf en de ander, maar ten koste van de schepping. Armoede ontneemt miljoenen mensen wereldwijd de kans om tot hun recht te komen. Een intens onrecht in een wereld vol overvloed! Door je rijkdom te delen, doe je iets concreets en word je onderdeel van de verandering. Delen wat je hebt gekregen,zo royaal als het kan. Dat is wat ik leerde van een vrouw in Zimbabwe. Timzingt’”

“Iedere kerk en ieder individu kan zich verbinden met anderen en delen in rijkdom en armoede. Zodat een ander geen honger meer heeft en jij je dorst naar God kan lessen. Ook leer je respect te hebben voor de aarde waarop je leeft. Zo wordt de hele schepping hersteld en daaraan werkt Tear sinds 1973. Via lokale kerken laten we het Koninkrijk van God zien. Tof dat we samen deel uitmaken van dat verhaal tijdens de omgekeerd show! Doen Waarin ben jij rijk? Herkenbaar voor jou leven?  Waarin zou jij ‘rijk’ willen zijn. Dit zijn vragen die je in de voorbereiding van de avond eens mee kan nemen.”

Toegang 5 euro en graag opgeven voor 9 maart a.s.

Opgave via :  https://www.truetickets.nl/e/11350/timzingt-en-tear-omgekeerd-hasselt

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour