26 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

BGZ wil plan van aanpak voor zwerfvuil

Geplaatst op: 11 maart 2018

Buitengewoon Zwartewaterland wil een concreet plan van aanpak voor zwerfafval. Dat meldt de partij na twee opruimacties aan de Ringweg in Genemuiden en in De Brommerd bij Hasselt. Onderdelen in dit plan zouden moeten zijn: beginnen met daadwerkelijk handhaven op bedrijven en instellingen binnen de gemeente die er een rommel van maken; vuilnisbakken plaatsen op plekken waar veel rommel ontstaat en deze ook regelmatig ledigen en direct zwerfafval opruimen.

Ook wil de partij op scholen bij de jeugd bewustwording creëren door meer aandacht te besteden aan de gevolgen van zwerfafval. Bovendien wil dat Zwartewaterland zich aansluit op de app Buiten Beter. “Meldingen kunnen dan door inwoners direct aan de gemeente worden doorgegeven met foto en plaats”, zegt Bernita van Dijk van BGZ.

Ze schrok zaterdag van het zwerfvuil in de uiterwaarden, de hoeveelheid was ook dankzij de lage waterstand aanzienlijk. Na een ochtend ruimen met verschillende vrijwilligers was een tractor-kar vol met zakken zwerfafval het schrikbarende resultaat. Tuintafels, stoelen, flessen, blikjes, een draaitelefoon, piepschuimkorrels, plastic zakken, van alles werd gevonden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour