7 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vernieuwd Van de Hulst Festival op andere datum

Geplaatst op: 29 maart 2018

Een nieuwe organisatie, een nieuw elan en een nieuwe datum. Het W.G. van de Hulstfestival staat dit jaar op 21 december, de eerste vrijdag van de kerstvakantie, op de agenda. “Dat sluit beter aan bij de wensen van de ondernemers in Hasselt, die op 30 december altijd toe waren aan rust na een drukke december”, aldus Astrid Mensink.

Zij is een van de nieuwe mensen die het stokje van de stichting Man en Muis heeft overgenomen, zo werd donderdag in het gemeentehuis duidelijk. Burgemeester Bilder bedankte daar Allard van Lenthe en consorten voor de bewezen diensten in de afgelopen jaren en hoopt dat de nieuwe organisatie dezelfde kwaliteit nastreeft. Bilder wijst op het belang van het festival voor Hasselt. “De sfeer past perfect bij de stad. Eigenlijk zouden we die sfeer veel vaker willen zien.”

Volgens Mensink, die in een werkgroep zit die onder het SCAB valt, blijven veel elementen van het festival bestaan, maar wordt ook naar vernieuwing gezocht. “Al was het maar omdat steeds minder mensen de sfeer van Van der Hulst uit hun eigen jeugd kennen. Daarom is er ook aandacht voor andere kinderboeken. Ook willen we meer theater op straat”, aldus Mensink. Later dit jaar moet blijken hoe groot het festival wordt, zegt ze. “We organiseren sowieso iets, maar het hangt van de financiĆ«n af hoe groot het evenement wordt.”

Berry Galgenbeld, ook lid van de werkgroep, streeft naar een bedrag van 20.000 euro. Dan kan er een festival plaatsvinden waarvoor ook mensen van buiten de regio met een tevreden gevoel Hasselt verlaten. Het is overigens een schijntje vergeleken met de budgetten die bijvoorbeeld Kerst in Oud Kampen heeft. “De financiĆ«n zijn altijd een grote zorg geweest, maar we hebben toch een heel goed product kunnen neerzetten. Ik hoop dat de nieuwe organisatie dezelfde kwaliteit nastreeft”, reageert Van Lenthe, ooit de initiatiefnemer. “Maar het is altijd een zware opgave geweest, met als positief punt dat Hasselt het evenement echt heeft omarmt.”

De nieuwe organisatie hoopt met de verhuizing naar de nieuwe datum dat de winkels ’s avonds open zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour