26 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsloop op de kalender

Geplaatst op: 28 maart 2018

Trainingsgroep Het Zwartewater organiseert 27 april in samenwerking met de Oranjevereniging Hasselt én meerdere sponsoren de ‘Koningsloop Hasselt’. Deze Koningsloop bestaat uit de Cocon Kids Run (1 km), de OBN Run (5 km) en de Therafit en Vesta Run (10 km).

De hardloopafdeling van Trainingsgroep Het Zwartewater, bekend van de Hasselter Lenteloop, de Grachtenloop en de Oliebollenloop, organiseert deze loop voor het eerst. Bij deze wedstrijd staan de hardloopsport voor alle leeftijden en de omgeving van Hasselt centraal.

Samen met de Oranjevereniging Hasselt is in de afgelopen maanden nagedacht over de opzet van de Koningsloop. Deze samenwerking heeft geleid tot een mooi wedstrijdparcours door de pittoreske binnenstad van Hasselt en het levendige buitengebied. Op www.koningsloophasselt.nl is het parcours te bekijken.

Verschillende runs

Voor kinderen zijn er twee wedstrijden: de Cocon Kids Run 1 km voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en de Cocon Kids Run 1 km voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. Voor volwassenen zijn er de OBN Run 5 km (vanaf 13 jaar) en de Therafit en Vesta Run 10 km (vanaf 16 jaar). De runs gaan van start voor restaurant de Herderin tussen 11.00 uur en 11.45 uur.

Tijdens de Koningsloop wordt gebruik gemaakt van professionele tijdregistratie. Voor de winnaars van de Kids Run zijn er mooie trofeeën te winnen en voor de deelnemers van de 5 en 10 km zijn er leuke geldprijzen. Daarnaast ontvangen alle deelnemers na afloop een medaille.Inschrijven

Hardlopers kunnen zich tot 25 april voor-inschrijven via www.koningsloophasselt.nl. Na-inschrijven kan op 27 april tot twintig minuten voor de start. De inschrijfkosten voor kinderen bedragen €2. Voor volwassenen €6 (voor-inschrijving) en €8 (na-inschrijving).

Hardloopclinics

Om hardlopers met wat minder loopervaring een kans te bieden deel te nemen aan de Koningsloop organiseert de Trainingsgroep op twee avonden hardloopclinics: op 10 april en op 17 april. Ook biedt de Trainingsgroep tips aan voor een trainingsschema.

Kijk voor alle verdere details op www.koningsloophasselt.nl of mail voor info naar info@koningsloophasselt.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour