26 september 2020 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwkomer BGZ waarschijnlijk in coalitie met CU en SGP

Geplaatst op: 9 april 2018

BGZ levert waarschijnlijk een wethouder voor het nieuwe college

ChristenUnie-leider Tamme Spoelstra heeft zijn verkennende gesprekken met de zes politieke partijen in Zwartewaterland afgerond. De combinatie van CU/SGP/BGZ lijkt de meest voor de hand liggende coalitie om te vormen. Het is nu aan deze partijen om samen te komen tot een coalitieakkoord.

Tamme Spoelstra heeft als verkenner met alle partijen constructieve gesprekken gevoerd. “Inhoudelijk ligt er een goede basis en er zijn veel overeenkomsten. Nu breekt de volgende fase aan; het formeren van een coalitie en nieuw college. Alle gesprekspartners waren het er over eens dat de grootste partij (ChristenUnie) en de grootste winnaars BGZ aan zet zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met een SGP als derde partij, kunnen komen tot een stabiele en een op inhoud verbindende coalitie voor Zwartewaterland. Een coalitie die ook recht doet aan de verkiezingsuitslag en zorgt voor een werkbare meerderheid. Op basis hiervan gaat de voorkeur naar een coalitie van CU/SGP/BGZ.”

In het vervolgproces krijgen alle politieke partijen de ruimte om het programma voor de komende jaren vorm te geven. “Ik vind het belangrijk om alle partijen bij het coalitieprogramma te betrekken. Zo werken we samen aan een Zwartewaterland van ons allemaal,” aldus Tamme Spoelstra.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore