26 april 2024 Gebruikers online: 41

Toermalijn wint schoolvoetbaltoernooi

Geplaatst op: 11 april 2018

114 wedstrijden met 533 kinderen op 10 velden. Het jaarlijkse schoolvoetbal als mega-event vond vanmiddag weer plaats op de velden van Olympia ‘28. De Toermalijn pakte deze keer de wisselbeker.

En dat alles onder een stralende zon. “We zijn er heel lang mee bezig geweest om dit mooie weer te krijgen”, lacht Bart van der Steege. Het maakte de sfeer op het toernooi, omgedoopt tot Regiobank Schoolvoetbaltoernooi net wat uitbundiger. “En het verloopt vlekkeloos, iedereen is op tijd bij het veld en de vrijwilligers in de kantine hebben de wind er goed onder.”

Van hooligans dan ook geen sprake bij de wedstrijden, al steekt enig hooliganisme wel de kop op bij de prijsuitreiking, grapt Van der Steege. En dat blijkt, als bekend wordt dat de Toermalijn uit het algemeen klassement geëindigd is als eerste. Het schoollied klinkt daverend over de velden.

Het is een hele happening, vindt Van der Steege. Sinds een jaar of 15 wordt het toernooi gehouden op woensdagmiddag in plaats van woensdag-, donderdag- en vrijdagavond. Van de club zijn er maar liefst 45 vrijwilligers actief. “En dan heb je nog de vrijwiligers van de scholen.”

De Toermalijn won deze 52e editie op meerdere fronten. De jongens van groep 7-8 mogen naar de regiofinales, net als de meisjes van Het Anker uit dezelfde groepen. Overigens eindigden de Driemaster als tweede en Het Anker in het algemeen klassement.