20 september 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Fanfare houdt masterclass met topmuzikant

Geplaatst op: 16 april 2018

Hasselts Fanfare houdt op zaterdag 28 april een masterclass met professioneel euphoniumspeler Gijs Heusinkveld. Het instrument dat ook wel bariton of tenor-tuba heet is terug te vinden in de harmonie, de fanfare en de brassband.

Het is een koperblaasinstrument met een mooi warm, rond en donker geluid en wordt wel eens vergeleken met een mannelijke zangstem tenor. Heusinkveld geeft een workshop aan bariton-/euphoniumsverzorgen en zal hen tips en tricks te geven.

Heusinkveld heeft al bij veel verschillende orkesten gespeeld en volgde masterclasses en lessen bij onder anderen Steven Mead, Juka Myllys, Roger Bobo, Rex Martin en Frans Aert Burghgraef.
In November 2009 volgde er een aanstelling als muzikant bij de “Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers” te Assen, waar hij tot op heden werkzaam is. Verder speelt Heusinkveld ook nog Euphonium bij Soli Brass in Leeuwarden.

Daarnaast begon Heusinkveld het vak van dirigent in grote mate te interesseren. Hij nam privélessen bij dirigent Tijmen Botma, en in 2009 volgde een toelating voor de studie HaFaBra directie. Deze studie werd in Mei 2013 met goed gevolg afgesloten.

Op zaterdag 28 april aanstaande komt Gijs Heusinkveld naar het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan 11 te Hasselt en hoopt voor vele enthousiaste muzikanten een masterclass te kunnen verzorgen.

De masterclass is van 10.00 t0t 14.00 uur in het gebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan. Deelname bedraagt 15 euro.

Mail voor meer informatie: atfrederiks@ziggo.nl

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore