18 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Pilot’ Streetparade meer dan geslaagd

Geplaatst op: 18 juni 2018

Foto: Erik Eenkhoorn

De organisatie van de OBN Dweildag -dit jaar voorafgegaan door de Streetparade kijkt laaiend enthousiast terug op de afgelopen editie. Allerlei ‘marching bands’ uit de regio gaven acte de presence en het bezoekersaantal steeg naar het geschatte aantal van 15.000 mensen.

Organisator Ruthger Bergman trilt nog na van enthousiasme maandagmiddag. “Achteraf kan ik zeggen dat de muziekparade toch wel heel spannend voor ons was”, vertelt hij. “Er moest namelijk wel een gat vallen tussen de verschillende korpsen. ‘Is de lus wel lang genoeg?’, vroegen we onszelf af . “Eigenlijk haperde het alleen in de Gasthuisstraat met de tweede ronde en een beetje in het Eiland.” Maar over het totaal zijn de organisatoren heel tevreden met de doorstroom.

Bergman blikt ook al weer vooruit. “We willen er naartoe werken dat we ook langs de Hazelaar gaan lopen. Dat zouden de bewoners daar te gek vinden.” Kritiek punt is dan wel dat de tocht dan de knusse straatjes moet verlaten en de door de ruime Van der Vechtlaan moet gaan en daarmee aan sfeer inboet. “Als het blijft groeien, kunnen we dat misschien gaan doen in de toekomst.” Mocht dat volgende jaar nog niet zover zijn, dan wil Bergman graag met de Hazelaar overleggen, om geïnteresseerde bewoners georganiseerd langs de route te krijgen.

Het grootste compliment voor het slagen van de vernieuwde wil Bergman aan Hasselt en de Hasselters zelf geven. En de buurtbewoners vanuit de Prinsengracht kregen daarbovenop een dikke pluim van de organisatie die over de oude ambachten gaat. “Zo goed als zij door hen hier welkom worden geheten was volgens hen de reden dat ze blijven terugkomen”, vertelt Bergman.

Binnenkort is de interne evaluatie van de afgelopen editie van de totale Dweildag. “We zitten voor volgend jaar nog wel met de datum. De Zwolse marathon gaat naar de 3zaterdag toe volgend jaar. Misschien kiezen wij dan wel voor de 4e zaterdag van juni.” Een ding staat vast: volgend jaar is er weer een streetparade, en het liefst met nog meer fanfarekorpsen en langere route.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Pilot’ Streetparade meer dan geslaagd”

Nightstore