22 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Torenspits vier weken in reparatie

Geplaatst op: 18 juni 2018

De torenspits is sinds maandagochtend voor vier weken in reparatie gegaan. Na een storm vorig jaar was de bliksemafleider op de toren losgeraakt. Daardoor sloeg deze met harde wind tegen de leistenen. Gevolg daarvan was dat er geregeld leien naar beneden zeilden.

Naast de herbevestiging van de bliksemafleider staan er nog meer reparaties te doen. Ook wat betreft de leidekking moeten er reparaties worden gepleegd. Daarnaast wordt gewerkt aan de verlichting van het uurwerk. De gehele operatie staat onder leiding van Monumentenadvies Oost in opdracht van de gemeente Zwartewaterland.

Een lange hoogwerker van de Zutphense firma Kamphuis is ingeschakeld samen met Leidekkersbedrijf Koenders uit Neede. In de bocht voor Bakkerij Blom staat zodoende de komende tijd de hoogwerker geparkeerd. Dat is voor het verkeer een punt van aandacht.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore