5 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hitte lijkt winkeliers niet te deren

Geplaatst op: 26 juli 2018

Dat de hitte bijna verzengend is, lijkt bij Jeroen Luth in de winkel weinig uit te maken. “Het loopt nog mooi door”, zegt de juwelier. Hij had eigenlijk ook niet anders verwacht.

“Het is hier opheffingsuitverkoop, dan komen de mensen wel.” Van eerder dichtgaan is dan ook geen sprake. “Dan denken de mensen dat je helemaal dichtgaat en dan komen ze niet meer. Er is ook geen reden voor.”

Toch is het ook in de winkel warm: bijna 30 graden. “Dat is nog altijd koeler dan buiten”, lacht de juwelier. Bij Prima Ten Kate is de temperatuur inmiddels gestegen naar 32 graden.

Daar is het ‘s ochtends (“dan is het nog lekker koel”) een stuk drukker dan ‘s middags. Desondanks lopen er her en der nog wel mensen naar binnen. “We blijven gewoon open en we zien het wel”, aldus de dienstdoend winkelmedewerker.

Het ‘ijsmeisje’ van Talamini denkt dat het vandaag te warm is voor ijs. “Bij ons is het drukker als het tussen de 20 en 30 graden is. Ik heb ook nog niet veel toeristen gezien die door Hasselt heenfietsen.”

Toch loopt het wel lekker door in de ijszaak. “Het terras zit niet helemaal vol, maar dat komt ‘s avonds wel. Dan is het vaak wel drukker, na het eten willen mensen nog een ijsje.” Ook de zwemmende jeugd haalt vaak bij Talamini nog een ijsje. “Als ze klaar zijn met zwemmen komen ze vaak ijsjes halen.”

De winkel sluit vanavond wel gewoon om 21:00 uur, tenzij het nog steeds doorloopt. “Dan gaan we gewoon door totdat ‘ie leegloopt.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour