18 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwembad passeert magische grens

Geplaatst op: 26 juli 2018

Donderdagmorgen 26 juli werd rond elf uur in het Prins van Wijngaardenbad te Hasselt de vijftigduizendste bezoekers verwelkomd. Het was oma Leijenhorst uit Wezep met haar kleinkinderen. Zij waren naar Hasselt gekomen voor een dag zwemplezier. De feestvreugde werd vergroot toen ze bij binnenkomst speciaal werden verwelkomd en verrast met het bericht de 50.000ste bezoeker te zijn in het seizoen 2018.

Twee jaar geleden werd deze mijlpaal bereikt op 25 augustus. Mevrouw Leijenhorst werd gefeliciteerd en in het zonnetje gezet met het aanbieden van een abonnement voor het zwemseizoen 2019. Het fraaie zomerweer zorgt dagelijks voor vele honderden bezoekers uit Hasselt en de wijde regio. Het bad is in alle opzichten kind- en gezinsvriendelijk. Dit is te merken aan het enthousiasme van de bezoekers die hun waardering erover uitspreken en regelmatig terugkomen.

In april stond het openluchtbad landelijk volop in het nieuws. Het was het eerste openluchtbad in Nederland, dat zo vroeg open ging. Toen ook al door het vroege zomerweer.  Het succes van het Hasselter openluchtbad is vooral te danken aan de grote inzet en betrokkenheid van het management en het personeel, zo zegt zwembadvoorzitter Roel Huls. ‘Zij moeten er elke dag weer staan en alles in goede banen leiden’.

Het zwembad in Hasselt heeft net als de andere baden in Zwartsluis en Genemuiden het Keurmerk Veilig & Schoon. De drie zwembaden voldoen hiermee aan de wettelijke veiligheid- en kwaliteitseisen. Het beheer en onderhoud is in handen van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ).

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour