22 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Uiteindelijk’ kijkt OV met goed gevoel terug op Euifeest 2018

Geplaatst op: 3 september 2018

Maandag gingen de schoonmaakauto's door de binnenstad om de straten vrij te maken van al het -plastic- afval.

Euifeest 2018 beleefde zaterdag een feestelijk en positief slot met een sfeervolle binnenstad vol activiteiten, bruisende feesttent en succesvolle optocht. Dat maakt dat de Oranjevereniging ‘uiteindelijk’ toch met een goed gevoel terugkijkt op de zojuist afgesloten editie van het feest.

Want natuurlijk drukken de vernielingen en met name de knokpartij tijdens Euidarts donderdagavond nog steeds de stemming bij de organisatie. Een groep Zwollenaren dat deelnam aan het toernooi bleken uit op vechten. Vier mannen zijn uiteindelijk gearresteerd wegens openlijke geweldpleging en zware mishandeling. Het viertal zat ook dit weekend nog in hechtenis.

Met de vernielingen eerder in de week ‘hebben we wat hobbels gehad’ spreekt voorzitter van de Oranjevereniging (OV) Rieneke van der Kolk uit. “Het is gedrag van anderen, daar kun je helaas weinig aan veranderen.” Zij is wel heel goed te spreken over het optreden van politie en beveiliger Bloemink die met snel optreden erger konden voorkomen donderdag.

Of Euidarts in 2019 nog een vervolg krijgt, staat door het incident allerminst vast. De Oranjevereniging spreekt daar met de evaluatie over met organisator Michel van Unen. Doordat hijzelf in het tumult flinke gebitsbeschadiging opliep moet hij nog bijkomen van het voorval en beslist hij later of hij Euidarts, wat ‘zijn kindje’ is, nogmaals wil organiseren. “Ook was er minder deelname dit jaar”, vertelt Van der Kolk. Ook dat zal meespelen in de afweging. In die evaluatie wordt net als andere jaren ook gesproken met burgemeester Bilder.

De Oranjevereniging kreeg over het algemeen goede reacties. “De Euibattle ging goed, de smaakroute was een succes en vrijdag was het een leuke avond in de feesttent (red. waar de Hollandse hits klonken). Een andere positief punt was het aantal aanmeldingen voor de optocht. “We hadden met 27 aanmeldingen vijf startnummers meer te vergeven dan vorig jaar. Er deden meer kinderen mee en er waren meer loopgroepen.”

Zaterdag was zoals gezegd sowieso een geslaagde dag. “Het kinderplein is goed bezocht, de nieuwe klimwand werd goed ontvangen en de mini-escaperoom sloeg goed aan. Daarbij waren de horeca- en markthouders ook tevreden over de aanloop”, aldus Van der Kolk die blij is en opgelucht over het slotakkoord van Euifeest 2018.

De Oranjevereniging kent al een paar jaar een roulatiesysteem van bestuursleden. Zo nemen Dennes de Vries en Miranda Veldman na de evaluatie afscheid. Hun bestuursplekken worden ingenomen door Jolanda Bosman en Hilde Hoeve. Over een maand gaat het nieuwe bestuur alweer beginnen met de voorbereidingen voor Euifeest 2019. Met die editie belooft de OV extra uit te pakken vanwege het zestigjarig bestaan van de vereniging.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Uiteindelijk’ kijkt OV met goed gevoel terug op Euifeest 2018”

  1. Wij vinden het jammer Dennis je was/bent een super gast geweest voor Hasselt toppie ook de anderen niet te vergeten het was weer geweldig!!!Ook wensen wij de nieuwe bestuursleden het alle beste en succes!!!

Nightstore