26 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Werkgroep zoekt gastgezinnen in Hasselt

Geplaatst op: 5 september 2018

De werkgroep Rusland Kinderhulp Meppel/Staphorst/Nijeveen, gaat voor de periode 20 maart tot 1 mei 2019 voor de 6de keer kinderen uit Wit-Rusland uitnodigen. Deze kinderen wonen in het Zuidoosten van Wit Rusland. Indirect ondervinden zij nog dagelijks de gevolgen van de desastreuze ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl (1986). Ondanks dat dit meer dan 30 jaar geleden is. Direct worden de kinderen geconfronteerd met armoede, opgroeien in één ouder- gezinnen  of, erger nog en niet zelden, zonder ouders,  of in gezinnen met alcoholproblemen, werkeloosheid en dergelijke.

De werkgroep heeft er bewust voor gekozen om, net als bij de vorige kinderprojecten die kinderen uit te nodigen die het hard nodig hebben. De kinderen komen uit : Sirod, Aftuki, Zamostje en Kallincovice, omdat wij deze plaatsen en de scholen structureel ondersteunen. “De kinderen die wij uitnodigen zijn in de leeftijd van 9-10 jaar.

Voor deze kinderen zoeken wij gezinnen, die deze kinderen voor twee maanden een thuis willen bieden. Wij begrijpen goed dat dit niet iets is, wat u als gezin zo maar even doet. Echter, vele gastgezinnen uit Staphorst, Nijeveen, Meppel, IJhorst en Hasselt zijn u in de voorgaande jaren voorgegaan”, aldus de organisatie.

De kinderen gaan net als de Nederlandse kinderen overdag naar school. Met de kinderen reizen namelijk twee leerkrachten mee die ze les gaan geven. Daarnaast wordt er wanneer daar behoefte aan is ook buitenschoolse opvang georganiseerd.

In de komende periode worden er voorlichtingsavonden georganiseerd. Hierin worden onder ander de volgende onderwerpen besproken:

1.    Wit-Rusland;

2.    Wat houdt het in om gastgezin te zijn;

3.    De rol van de werkgroep voor, tijdens en na het verblijf van de kinderen;

4.    Ervaringen van andere gastouders- en kinderen.

Wilt u graag aanvullende informatie, wilt u graag een gastouderavond bezoeken, of overweegt u om zich aan te melden als gastgezin dan kunt u ook contact opnemen met Coby Nijmeijer, tel. 0611471514, of met Jan Zondag, tel. 0654245389, of een e-mail sturen naar jan.zondag@ziggo.nl . Ook kunt u mailen of bellen met Rolanda Remmelts. Tel. 0612243631 of rolanda.remmelts@kpnmail.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour