19 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel animo voor Nacht van de Nacht bij De Veldschuur

Geplaatst op: 29 oktober 2018

Honderden mensen kwamen afgelopen zaterdag naar De Veldschuur voor Nacht van de Nacht. Met dit landelijke initiatief willen de organisatoren aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling.

In de pikdonkere omgeving van De Veldschuur kon je bij een heldere hemel door een enorme telescoop het heelal bestuderen. Ook kon men rond een kampvuur luisteren naar spannende verhalen of met een boswachter van Staatsbosbeheer het natuurgebied De Olde Maten in voor een tocht met verhalen uit het verleden en over de nachtdieren in de omgeving. Vooral de opkomst van de maan was in het veld adembenemend.

De kaarten voor de verhalentocht waren in een oogwenk uitgegeven waardoor niet iedereen de tocht door de Olde Maten kon maken. De organisatie vond het onverantwoord om (groepen) mensen alleen op pad te laten gaan.

De organisatie is blij met de enorme belangstelling maar vindt het ook jammer dat niet iedereen het hele programma van Nacht van de Nacht heeft kunnen meemaken.

Bij de voorbereidingen voor de volgende editie zal hier rekening mee worden houden. Volgend  jaar staat de nacht van de nacht gepland op zaterdag 26 oktober 2019.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore