26 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jose Lip opent acupunctuurpraktijk

Geplaatst op: 31 oktober 2018

Jose Lip opende onlangs haar eigen acupunctuurpraktijk aan de Hoogstraat 43a. Nu die volledig naar haar wensen is ingericht, is het tijd om ‘de boer op te gaan’. Met Pin Point begeleidt ze mensen die pijn of ongemak op een heel breed terrein ervaren.

De geboren Drentse woont al een kwarteeuw in Hasselt. De interesse in acupunctuur heeft ze al lang, maar de laatste jaren groeide de ambitie voor een eigen praktijk. Na een gedegen opleiding zet ze nu die stap. “Ik mag heel graag in de natuur zijn en acupunctuur sluit daar heel mooi op aan”, vertelt ze in haar nieuwe praktijk. Haar logo laat daarom ook een schijf zien van een boom met jaarringen, die verwijzen naar de natuurlijke wetmatigheden van de Chinese geneeskunde en daarbij haar visie om vanuit de buitenkant naar de kern van de klacht van patiënten te willen werken. De naam bestaat uit Pin (naald) en Point (punt). PinPoint verwijst bovendien naar de exacte locatie.

Om de vergelijking met de natuur te laten zien geeft ze vaak het voorbeeld van een holle boom. “Soms zijn mensen verbaasd als een boom wordt gekapt. Van de buitenkant zag die er nog prima uit, maar eenmaal gekapt bleek de stam hol. Met mensen werkt dat net zo: aan de buitenkant zie je vaak niet dat er bij iemand intern wel degelijk iets in onbalans is. Er kan bijvoorbeeld een tekort zijn aan xue (bloed), wat tot wazig zicht of slecht geheugen kan leiden.”

Met Chinese acupunctuur zoekt Lip naar de oorzaken daarvan om daarna in de behandeling uiteraard de klacht te behandelen, maar daarbij ook direct het onderliggende probleem aan te pakken, zodat er van beide kanten gewerkt wordt aan een optimaal herstel. Ze geeft hoofdpijn/migraine als voorbeeld. “Dit kan veroorzaakt worden door stress of bij vrouwen kan er een premenstrueel probleem ten grondslag liggen aan de hoofdpijn klachten. Hier heb je eenzelfde klacht, met verschillende oorzaken en daarom vaak  verschillende manieren van behandelen.”

Met acupunctuur kan ze op veel terreinen wat betekenen. Voorbeelden zijn lichamelijke en geestelijke klachten, huidklachten en slaapproblemen. “Ook mensen die willen stoppen met roken, kan ik ondersteunen. Behandelingen zijn dan vooral gericht op het wegnemen van de prikkels en irritaties”, legt Lip uit. Ook bij blessures hebben mensen baat bij acupunctuur. “En daarbij behandel ik dan niet rechtstreeks de plek waar de klachten zitten: een gevoelige achillespees laat ik met rust, maar ik onderzoek hoe ik door elders acupunctuurnaalden te plaatsen die blessure toch kan behandelen.

Lip is een allround acupunctuurtherapeute met een specialisatie in de dr. Tan-methode, die vooral gericht is op pijnbestrijding. Naast acupunctuur is ze ook thuis in ‘cuppen’, een techniek die de doorbloeding verbetert en Moxa, dat onder meer een verwarmend effect heeft. Ook voedingsadviezen zijn vaak een onderdeel van de behandelingen van Lip.

Ze heeft veel vertrouwen in het slagen van Pin Point. “Acupunctuur is nog steeds relatief onbekend, maar het is een prachtig vak om uit te oefenen: samen met een cliënt zoek je naar de beste manier om hem of haar van pijn of ongemak af te helpen. Die zoektocht is mooi en waardevol. Ik ben ervan overtuigd dat er in Hasselt en directe omgeving genoeg mensen zijn waarvoor ik iets kan betekenen.”

Kijk voor alle informatie op www.pinpointacupunctuur.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Jose Lip opent acupunctuurpraktijk”

Nightstore