23 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zet Olympia zaterdag de zegereeks voort?

Geplaatst op: 14 november 2018

(door Gerrit Slurink) Zaterdag staat voor Olympia’28 de achtste competitiewedstrijd op het programma. Te gast is de sv Zalk. Na 16 seizoenen 4e klasse promoveerde de sv Zalk het vorig seizoen naar de 3e klasse C door overtuigend kampioen te worden.

Met 64 punten uit 26 wedstrijden waarin men 98 keer doel trof en 29 doelpunten incasseerde. In de historie vonden er niet veel ontmoetingen plaats tussen beide teams. De enige wedstrijden die terug te vinden zijn vonden plaats in het seizoen 2015/2016 in de 4e klasse C, het dieptepunt voor Olympia’28 tot nu toe in deze eeuw. sv Zalk eindigde als 8ste terwijl Olympia’28 als 3e eindigde en via de nacompetitie de 4e klasse na één jaar voor gezien hield. Thuis boekte men toen een 3-1 overwinning door doelpunten van Cees Pieter Dronkers, Michel Klink en Wesley Pestman voor Olympia’28 en Jorik Schuur voor sv Zalk.

Een klein stukje uit het verslag van die wedstrijd: ”Nee, het was niet de beste wedstrijd die Michel Klink speelde in zijn voetbalcarrière. Net als Robert Wursten en Erik van der Kolk trouwens. Of het witte laagje zand op de knollentuin van Olympia – zoals de bezoekers uit Zalk het hoofdveld terecht bestempelden – daar debet aan was geweest. Klink haalde zijn schouders op en Van der Kolk schudde het hoofd. Daar wil ik me niet achter verschuilen, reageerde de geblokte verdediger. Maar lekker voetballen was het niet”.

Het team van trainer Gerrit Hamer vinden we terug op een 11e plaats met 8 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van -7 (10-17). Afgelopen zaterdag had sv Zalk geen competitieverplichtingen. De laatste competitiewedstrijd, thuis tegen koploper ZAC, ging met 1-3 verloren. Het team van Jarrisch Keizer deed afgelopen zaterdag goede zaken door de inhaalwedstrijd, uit tegen Swift’64, met 4-2 te winnen. Twee keer werd een achterstand goed gemaakt  alvorens men in de slotfase toesloeg. Doelpunten kwamen op naam van Willard Visscher, Bertus Finke, Erik van de Kolk en Jeffrey van de Belt zorgde voor het slotakkoord met zijn negende treffer van het seizoen. Door dit resultaat maakte Olympia’28 een sprong van de 11e naar de 6e plaats op de ranglijst. Met 10 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van +5 (19-14) staat men in de subtop waar de verschillen overigens klein zijn. Het is dus zaak om niet te verslappen en met twee thuiswedstrijden voor de boeg, volgende week tegen VSW Windesheim, moet men zich in de subtop kunnen handhaven. Wij mogen aannemen dat de resultaten van de laatste weken naar meer smaken. Met het scorend vermogen zit het wel goed. Met 19 doelpunten wist alleen koploper ZAC er met 20 één meer te maken. Wat de tegendoelpunten betreft is de situatie wel anders.

In totaal hebben 10 van de 14 teams minder tegendoelpunten dan de 14 van Olympia’28. Men krijgt te gemakkelijk doelpunten tegen in vooral de eerste helft van een wedstrijd. Daar valt nog wel winst te behalen. Zelf scherp beginnen moet een vanzelfsprekendheid worden en zo moet men zaterdag tegen de sv Zalk aan de start staan. Sinterklaas komt dan ook naar Hasselt en die geeft de cadeaus wel weg, Jarrisch Keizer en zijn mannen hoeven dat dus niet te doen. Zij moeten er voor zorgen dat de punten thuis blijven om op eenzelfde resultaat als vorig jaar te komen toen men na 8 wedstrijden op 13 punten stond met een doelsaldo dat toevallig gelijk is als dat van nu na 7 wedstrijden (19-14)!!

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 15.00 uur is.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore