21 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Apotheker Jaap Uithof stopt

Geplaatst op: 27 november 2018

Na 27 jaar praktijk in Hasselt houdt apotheker Jaap Uithof er mee op per 2019. Dit maakt Uithof dinsdag bekend. Omdat hij zich als apotheker steeds verder beknot voelt in het maken van eigen keuzes, draagt hij 1 januari de apotheek over aan de Acdapha Groep.

“In 1992 ben ik begonnen met een helemaal nieuwe apotheek. Dat was voor iedereen wennen, zeker in het begin, maar langzaam raakten we ingeburgerd.
Als enige apotheek ter plaatse heb je een extra verantwoordelijkheid om het zo goed mogelijk te doen. Daar hebben we altijd ons best voor gedaan. Al jaren zijn we dan ook bij alle verzekeraars in het hoogste kwaliteitsniveau ingedeeld. Om dat te handhaven hebben we ook altijd vernieuwd, met als laatste aanwinsten de privacybalie en de afhaalkluis. We hebben vooral altijd ons best gedaan om een persoonlijke service te bieden. Iedereen tevreden houden lukt nooit, maar aan onze rapportcijfers te zien ging het goed”, schrijft Uithof in een verklaring.

“Het werken in de apotheek is in 30 jaar erg veranderd. De verzekeraars hebben een steeds zwaardere stem gekregen, en hun eisen worden steeds hoger. Vooral de administratie neemt steeds verder toe. Aan de andere kant neemt de beschikbaarheid van medicijnen steeds verder af, leveringsproblemen zijn een dagelijks probleem. Als apotheek zelf keuzes maken wordt steeds lastiger”, vervolgt de apotheker.

Hij heeft gekozen om zijn praktijk over te dragen aan de Acdapha Groep omdat deze dezelfde visie hebben op de apotheek, waarbij de aandacht voor de patiënt centraal blijft staan. Het personeel van de apotheek gaat gewoon door, dus aan de gezichten in de apotheek verandert niets.
Uithof gaat nog niet met pensioen, maar zoekt een nieuwe uitdaging. Hij zwaait dankbaar af: “Ik heb altijd met plezier in de apotheek in Hasselt gewerkt en zowel met zorgverleners als patiënten heel veel goede contacten opgebouwd. Daar wil ik iedereen voor bedanken.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Apotheker Jaap Uithof stopt”

Nightstore