21 september 2020 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

PvdA: bevolking wil nieuwe rotonde op de Vaartweg

Geplaatst op: 9 december 2018

Volgens de Partij van de Arbeid kiest de bevolking van Hasselt voor een nieuwe rotonde op de Vaartweg. Dat blijkt uit een poll op de social media.

Donderdag buigt de gemeenteraad van Zwartewaterland zich opnieuw over het voorstel om de grens van de bebouwde kom bij Hasselt aan de Vaartweg te verleggen tot de kruising Ter Wee/Zandvoortweg. Met de uitbreiding van de wijk Hasselt om de Weede ligt deze wijziging van de komgrens voor de hand.

Tijdens de laatste vergadering dachten de partijen anders over de manier waarop snelheid remmende maatregelen moeten worden aangebracht. Het college stelt voor een brede middenberm aan te brengen terwijl het CDA met een amendement kwam om te kiezen voor een (veiliger) uitbuiging van de weg.

De Partij van de Arbeid wees, daarbij gesteund door de VVD, erop dat niet alleen een rotonde (duidelijkst de duurste oplossing) de meest veilige oplossing vormt, maar ook de enige oplossing die op termijn een echte mogelijkheid biedt Hasselt om de Weede op een tweede plaats te ontsluiten.

Uit een korte poll onder Facebookgebruikers blijkt dat deze laatste oplossing verreweg het meeste draagvlak heeft onder de bevolking. Van de ongeveer 150 reacties die via Facebook en de website van de PvdA binnenkwamen kiest ongeveer 65% voor de rotonde. De uitbuiging mag rekenen op de voorkeur van bijna een kwart van de stemmers terwijl de keus van het college niet meer dan ruim 10% van de deelnemers kan bekoren.

De Partij van de Arbeid zal deze gegevens donderdag nadrukkelijk betrekken bij haar standpunt, dat op dit onderwerp zal worden ingenomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “PvdA: bevolking wil nieuwe rotonde op de Vaartweg”

  1. Ik ben zelf niet zo voor deze rotonde omdat de oplossing ( in mijn ogen ) van korte duur kan zijn, maar als er gekozen moet worden uit 3-4 opties, met het behoud van de natuur dan ga ik ook kiezen VOOR DE ROTONDE. de optie van wedh.Knol is goed koper maar goedkoop is in dit geval DUURKOOP !!!!

  2. Draagvlak onder de bevolking met een kleine 100 van de150 deelnemers aan een onderzoek… Kom op! Doe het goed en professioneel en stop met dit soort stemmingmakerijen op emotie. Misschien is het de beste oplossing maar dat bepaal je niet met een kleine enquĂȘte op Facebook. En straks mopperen dat de ozb omhoog moet omdat die rotonde zo duur was en eigenlijk niet nodig.

  3. De uitkomst is voorspeelbaar maar daarbij zeer waardevol. Weth. Knol heeft zich om financiele redenen ingegraven in zijn stNdpunt om degoedkoopste variant door te voeren. De coalitie volgt hem daarin blind. Gelukkig is het besef van veiligheid bij de opositie beter. Het wordt tijd, dat de coaltie van SGP, CU en BGZ ten halve keert om niet geheel te.verdwalen.

Nightstore