19 september 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CBS Het Anker viert 125e verjaardag

Geplaatst op: 14 december 2018

CBS Het Ankerbestaat dit jaar maar liefst 125 jaar. Dit 25e lustrum mochtnatuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. En dat werd vrijdag 14 december gevierd met een bruisend feest!

Het duo ADH2 verhoogde de feestvreugde met hun spetterende optreden voor de hele school. Alle kinderen en medewerkers ontvingen voor deze gelegenheid een origineel Anker T-shirt. En als klap op de vuurpijl hebben de ouders pannenkoeken gebakken voor tussen de middag. Sinds 1987 heet de school Het Anker die eerder bekend stond onder de naam CNS. En daarvoor in de volksmond de Gereformeerde School.

De school opende haar deuren in 1893. Deze eerste christelijke school in Hasselt startte toen met 70 leerlingen in het kerkgebouw aan de Hoogstraat. Daarna verhuisde de school naar gebouwen aan de Nieuwstraat en de Gasthuisstraat. De school op de huidige plek aan de van der Vechtlaan was het eerste eigen gebouw. Ruim 50 jaar inmiddels alweer en een vertrouwd beeld op een vertrouwde plek in Hasselt. 125 jaar oud maar nog steeds springlevend.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore