25 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

PR voor Jari in een thuiswedstrijd

Geplaatst op: 29 december 2018

“Ik wil een keer meelopen met een ‘gewone’ hardloopwedstrijd”, was het sterke voornemen van de Hasseltse Jari Pol (21). Ze maakt het dit jaar waar. In april al met de Koningsloop en zaterdag met 4 Engelse Mijl van de Oliebollenloop. Met 40.01 als finishtijd leverde zij zaterdag een topprestatie.

Met een brede grijns kwam Jari over de finish, samen met haar begeleider Erik Poetsma. “Eigenlijk heb ik nog energie over”, vertelt ze naderhand.┬áJari is lichamelijk en geestelijk beperkt, en traint actief met haar speciale hulpmiddel, een zogeheten ‘racerunner’ die haar de nodige ondersteuning geeft. Ze is ook initiatiefneemster geweest van een speciaal loopgroepje met de titel ‘De Runners’. Een keer per twee weken traint zij in groepsverband met de groep op donderdagavond.

Jari kreeg in 2015 al landelijke bekendheid met het tv-programma ‘Rennen voor Twee’. Samen met haar moeder Foekje, die ook vandaag meeliep met de Oliebollenloop, legde zij een Olympische triatlon af.
Ook in 2019 heeft Jari plannen om deel te nemen aan verschillende hardloopwedstrijden. Bij de Koningsloop zal zij weer aan de finish staan. Ook is zij heel blij toestemming te hebben gekregen om mee te doen aan de 4 Engelse Mijl tijdens de Zwolse Halve Marathon.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour