25 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recordaantal deelnemers Oliebollenloop: ‘niet durven dromen’

Geplaatst op: 29 december 2018

Het recordaantal deelnemers aan de Oliebollenloop is flink aan diggelen gegaan zaterdag. 292 deelnemers mocht de organiserende Trainingsgroep Het Zwartewater maar liefst verwelkomen. De betere bezochte edities in het verleden konden maximaal rekenenen op zo’n 150 hardlopers. Dit jaar was het bovendien de 20e editie van het evenement dat ooit kleinschalig begon.

De Veldschuur en de Olde Maten vormden het fraaie decor voor de hardloopwedstrijd. “We hadden 250 medailles laten maken, voor het geval dat”, zegt organisator Wilco de Jong van de Trainingsgroep met een glimlach. Dat zijn er dus 42 te weinig. “Een aantal deelnemers uit Hasselt krijgt later een medaille”, vertelt De Jong. Daardoor kunnen deelnemers van buiten Hasselt sowieso de bijzondere houten medailles -gemaakt door Binthout- meenemen naar huis.

De Jong probeert ondertussen samen met andere vrijwilligers bij de finish het lopend verkeer van de 4 en 8 Engelse Mijl goed te regelen. “Tja, hier moeten we in de toekomst ook linten gaan plaatsen voor afscheiding. Dat zijn groeistuipen.” Maar je hoort hem natuurlijk niet klagen. “We hadden niet durven dromen dat we bijna 300 deelnemers zouden krijgen voor de Oliebollenloop.” Hij wijt de groei onder meer aan het veranderen van organisatie. Waar eerst alleen de loopgroep het organiseerde is het nu de overkoepelende Trainingsgroep. Met nog meer krachten en goede sponsoren heeft het ook aan uitstraling gewonnen.

Uitslagen Oliebollenloop

In totaal waren 12 categorieën waarop kon worden ingeschreven, waarvan 4 voor de jeugd. Bij de Kontento Kids Run (10-12 jaar, 1500 meter) was bij de jongens het podium volledig Hasselts. Jorn Smalbrugge pakte de eerste prijs gevolgd door Silvan ter Bruggen en Jefta Pierik. Bij de meisjes was Rosa Galenkamp met plek vier de beste Hasselter.

De allerjongsten liepen 1 kilometer. Hasselter Manuel Scheppink pakte daar het goud. Ook bij de meisjes was de eerste plek voor Hasselt met een zege voor Maartje Slendebroek.

Vooral bij de 4 en de 8 Engelse Mijl (EM) laten de uitslagen zien dat de Oliebollenloop een regionaal evenement is geworden door de jaren heen. Bij de mannen was Stan Roosken op plek 7 de snelste Hasselter met 4 EM. Daarboven moest hij deelnemers uit Zwolle, Staphorst, Zwartsluis en Steenwijk boven zich dulden. Bij de 40+ pakte Hasselter Peter Lighthart wel de eerste prijs met de 4 EM.

Frederieke Voswijk was de beste Hasseltse bij de vrouwen op dezelfde afstand en Hilda Paarhuis bij de 40+categorie. Bij de 8 EM was Rolf van de Graaf de snelste uit Hasselt met een vijfde plek. Klaas Arkema pakte het brons op dezelfde afstand als veertigplusser.

Bekijk alle uitslagen op www.uitslagen.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Recordaantal deelnemers Oliebollenloop: ‘niet durven dromen’”

Contour