19 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Drukke nieuwjaarsreceptie Zonnebloem Hasselt.

Geplaatst op: 15 januari 2019

Het was een ongekende drukte van belang tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Zonnebloem Hasselt op vorige week donderdag. Meer dan 45 deelnemers/gasten en 25 vrijwilligers bezochten Het Teeuwland. Trekpleister was Rene de Brouwer uit Rutte met zijn muzikale show ‘Swingo’, een soort bingo waarbij liederen moesten worden geraden. Het was een feest van bekende liedjes en melodieën uit de 60er en 70er jaren.

Het lukte René de aanwezigen uitbundig te laten lachen met de verschillende typetjes die hij wist uit te beelden. Dan weer als picolo, of Herr Von Wechselwinter of op zijn ‘roladavidson’ een tot ‘motor’ omgebouwde rollator. Een groot succes dus, het dak ging er af.

Bij De Zonnebloem draait het om gehandicapten en chronisch zieken om hen de mogelijkheid te geven om ondanks hun handicap of ziekte deel te kunnen nemen aan festiviteiten en bijeenkomsten. Doel is gezelligheid en vertier en het ontmoeten van anderen tijdens activiteiten. Vrijwilligers zorgen voor de organisatie en begeleiding tijdens deze activiteiten en dat tegen zo laag mogelijk kosten omdat de prijs van deelname geen belemmering mag zijn. Deelnemers/gasten worden eventueel gehaald en gebracht. Ook worden degenen die niet meer zo mobiel en daardoor aan huis gekluisterd zijn op reguliere basis door vrijwilligers bezocht.

Bij aanvang hield voorzitter Renald van der Werf een korte nieuwjaarsrede. De Hasseltse afdeling van De Zonnebloem draait prima en heeft een uitstekend jaar 2018 achter de rug met georganiseerde activiteiten die druk bezocht werden.

Het aantal deelnemers/gasten en vrijwilligers bleef stabiel. Financieel was het ook een goed jaar. Dat is vooral te danken aan de logo-sponsoren die voor een stabiel jaarinkomen zorgen waarop plannen kunnen worden gemaakt. Een aantal van hen was aanwezig, zodat zij in eigen persoon kennis konden maken met wat de afdeling Hasselt kan doen met hun bijdrage.

Een bijzonder woord van dank ging uit naar de bazaarcommissie van de Ichthuskerk Hasselt die uit hun opbrengst van de bazaar van het afgelopen jaar De Zonnebloem afdeling Hasselt 1000,- euro schonk. Dit bedrag zal worden gebruikt voor een excursie naar de zandsculpturen in Garderen. Een excursie die zonder deze bijdrage niet mogelijk zou zijn geweest.

Wie meer wil weten over De Zonnebloem afd. Hasselt dan is dat te verkrijgen, telefonisch: Jan Palland, 06 30001192 of zie website: https://www.zonnebloem.nl/hasselt of per e-mail: zonnebloemhasselt1993@gmail.com.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore