13 juni 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Benefietweekend in’Music Hall Hasselt’

Geplaatst op: 28 januari 2019

Het gebouw van het Hasselts Fanfare was afgelopen weekend compleet omgetoverd tot ware Music Hall. Het prachtige podium met indrukwekkende lichtshow bood deze twee avonden een prachtige bühne voor muzikale bijdragen voor Stichting Energy4All.

Vrijdagavond werd het benefietweekend afgetrapt met een slagwerkconcert door de jeugd van drumband Hasselts Fanfare. Onder leiding van instructrice Henrike Palland opent de opstapdrumband, de jongste groep slagwerkers binnen de vereniging, de avond. Het publiek wordt getrakteerd op swingend slagwerk. Ook de jeugddrumband laat van zich horen, met onder andere de mars waarmee het afgelopen jaar een prachtige score werd behaald op het marsconcours in Schiedam. Bij twee nummers aangevuld met iets oudere leden, laten de jonge slagwerkers verschillende stukken horen en is het een mooi begin van een veelbelovend weekend.

Zaterdagavond werd begonnen met een optreden van Mellifluous. Voor Mellifluous was dit het eerste optreden maar dat was zeker niet te horen. Ze wisten het publiek goed op te warmen met heerlijke muziek. In de pauze was het de taak aan DJ Tom Zwitser om het publiek te vermaken en ook dat ging hem heel goed af. Als klapstuk werden de aanwezigen vermaakt door Take7 (een coverband uit Meppel), die als geen ander weet hoe je deze Music Hall op z’n grondvesten kan laten schudden.

Gerrald Beens kijkt namens de organisatie tevreden terug op de avond. Beens; “Je probeert de zaal mooi op te bouwen om deze topbands – die geheel belangeloos optreden – een mooi podium te geven en dat is volgens mij wel gelukt. Ook was het drukker dan voorgaande jaren. We doen dit nu voor het vierde jaar en we hebben een stijgende lijn te pakken en dat is mooi. Mooi voor ons, maar ook zeker mooi voor het goede doel.”

De entree was gratis maar bij de uitgang werd een vrijwillige bijdrage gevraagd. Om te voorkomen dat dit onverhoopt werd vergeten, waren er een paar attente dames die nog even met de collectebussen van Zwartewaterland Helpt rondgingen om zo een prachtig bedrag op te kunnen halen voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour