29 februari 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Hasselt slecht bereikbaar bij extreme hitte’

Geplaatst op: 29 januari 2019

Bij extreme hitte is Hasselt wellicht slecht bereikbaar als bruggen door uitzetting onbruikbaar raken

Bij overstromingen valt de rioolwaterzuivering mogelijk uit en kan heel Zwartewaterland zonder stroom komen te zitten. Dat is een van de doemscenario’s die de klimaatverandering met zich meebrengt. Gemeente Zwartewaterland bereidt zich voor op de gevolgen van de klimaatverandering en bracht daarom de knelpunten en kansen in beeld.

Volgens deskundigen wordt Nederland de komende jaren langzaam warmer en in periodes zowel natter als droger. Bovendien stijgt de zeespiegel. In Zwartewaterland brengt dat een aantal risico’s met zich mee waarvoor de gemeente mogelijk een oplossing moet verzinnen.

Voor Hasselt gaat het vooral om bereikbaarheid over weg en water. Bij extreme hitte is Hasselt wellicht slecht bereikbaar als bruggen door uitzetting onbruikbaar raken. En in Hasselt is de ICT-voorziening van het gemeentehuis (net als andere ICT-voorzieningen overigens) kwetsbaar voor uitval bij langdurige hitte.

In Genemuiden is de kans op overstroming het grootst waarbij mogelijk de rioolwaterzuivering uit kan vallen. Daarvan is heel Zwartewaterland afhankelijk.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour