18 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vervuiling natuur Zwartewatersklooster (ingezonden brief)

Geplaatst op: 5 maart 2019

Foto's Gerrit Slurink

Gerrit Slurink maakte met camera om de nek dinsdag een wandeling door Zwartewatersklooster. Genieten van de beginnende lente werd afgewisseld door ergernis om zwerfafval. Hij klom in de pen en stuurde onderstaande brief.

Vanmiddag hebben wij een wandeling gemaakt door het Staphorsterveld.  Altijd een prachtige wandeling door een mooie omgeving. Het idee van dat het lente is begint al aan de Wijkweg, net voorbij de Veldschuur, waar de ooievaar zich reeds op het nest op de elektriciteitsmast heeft genesteld.
Iets verder op nog een paar reeën. Schrikbarend is het echter wat er nog meer te zien is zoals uit deze foto’s blijkt. Er zijn schijnbaar mensen die het teveel moeite vinden om hun afval in een ondergrondse container te stoppen. Men rijd liever een stuk om om deze in het landschap te dumpen zoals b.v. bij de duiker aan de Veldeweg. Een volle zak tegen de waterkant en een volle zak iets verder op in het water. Bij een bankje in een bocht aan de Wijkweg is het schijnbaar ook goed toeven gezien de berg afval van blikjes Heineken, energiedrank en drankflessen. Geen moeite om het vol mee te nemen maar schijnbaar te zwaar om deze weer leeg mee terug te nemen.

Vervuilers: kap daarmee en gooi je zakken vuilnis en spullen gewoon in de eigen afvalbak of containers! U verpest de natuur en de wandelingen van de natuurliefhebbers!

Gerrit Slurink

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “Vervuiling natuur Zwartewatersklooster (ingezonden brief)”

  1. In Mastenbroek is het helaas niet veel beter. 1 spoor van zwerfafval tussen Hasselt en de Koekoekspolder. Voornamelijk bier- en energydrinkblikken.

  2. Wel erg makkelijk om de schuld bij de gemeente te leggen. Waar is de eigen verantwoordelijkheid gebleven?

  3. Tja…de gemeente wou aan de ondergrondse container en nu heb je zwerfafval. Je wilt niet weten hoeveel mensen hun afval dumpen langs de a28.

Nightstore