28 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Cursus jonge bomen snoeien

Geplaatst op: 13 maart 2019

Foto: Rink Hof

Jonge bomen hebben onderhoudssnoei nodig. Dat houdt ze gezond, verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat ze later een goede oogst geven wat goed is voor de biodiversiteit. Hierdoor hebben ze ook minder last van beurtjaren. Op zaterdag 23 maart geeft Landschap Overijssel daarom in de omgeving van Hasselt een workshop ‘Vormsnoei voor jonge bomen’. Aanmelden hiervoor kan vna groenbezig.nl.

“Tijdens de cursus leer ik je hoe je jouw inzet zo optimaal mogelijk maakt ten behoeve van het gewenste resultaat”, aldus cursusleider Carin de Cloe. Deelnemers leren in de workshop een manier van snoeien aan die hen in de toekomst met zo min mogelijk inspanning regelmatige oogsten, gezonde bomen en mooie oude bomen oplevert. Niet alleen is dit voordelig voor de deelnemers zelf, ook diverse vogel- en insectensoorten hebben baat bij meer bloesem en vruchten. Door de bomen gezond te houden wordt een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit.

Landschap Overijssel zorgt deze dag voor deskundige docenten, gereedschap en soep. De ochtend is vooral gevuld met theorie en ‘s middags wordt in de buitenlucht het praktijkgedeelte onderwezen. Na de workshop wordt een naslagwerk uitgereikt voor thuis.

Particulieren betalen € 75,- en vrijwilligers die zijn aangesloten bij een vrijwilligersgroep van Landschap Overijssel betalen € 40,- .

Van belang is bij aanmelding de naam van je groep te vermelden. Voor vragen over de workshop neem je contact op met Carin de Cloe, 0529-408407 / 06-43814894 of carin.decloe@landschapoverijssel.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore