29 februari 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Leerlingen Anker tikken er op los

Geplaatst op: 9 januari 2020

De leerlingen van groep 6 van basisschool Het Anker in Hasselt starten deze week met typelessen op school. Dit vooral dankzij een mooie samenwerking van ouders en school. Ouders en school betalen elk een deel van deze cursus. Ook de tijd wordt verdeeld: de lessen worden een half uur onder schooltijd en een half uur erna gegeven.

De typelessen worden gegeven door twee docenten van BA&T Opleiding en Trainingscentrum uit Genemuiden. De leerlingen werken tijdens de cursus met het online oefenpakket Typewriter. De prestaties van de leerlingen worden op afstand nauwlettend gevolgd door BA&T. Bij een goed gevolg krijgen de leerlingen na 20 lessen – inclusief huiswerk – een typediploma, dat voldoet aan alle geldende normen.

“Typevaardigheid is belangrijk voor de toekomst van kinderen.” aldus locatieleider Jaap Oudenampsen. “Maar ook nu al. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 werken bij ons op school met een eigen Chromebook. De school vindt het daarom dan ook belangrijk dat kinderen nu al leren om op een goede manier het toetsenbord te gebruiken.”

CBS Het Anker is hiermee de eerste school in Hasselt die voor deze vorm gekozen heeft.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour