23 juli 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Onderzoek naar fietspad richting Genemuiden

Geplaatst op: 7 februari 2020

De gemeente gaat de mogelijkheid van een fietspad tussen Genemuiden en Hasselt langs de provinciale weg onderzoeken. Dat blijkt uit een concept nota van uitgangspunten voor twee uitbreidingen van het industrieterrein, die maken onder meer nieuwbouw van Condor in Genemuiden mogelijk.

Een van die uitgangspunten is een kortere fietsroute tussen Hasselt en Genemuiden. Fietsers moeten tussen beide stadjes nu zeven kilometer wegtrappen. Met een snellere verbinding tussen Cellemuidendijk en het industrieterrein kan daar al twee kilometer vanaf. Nog sneller zou uiteraard een route langs de provinciale weg zijn.

Ook voor het autoverkeer moeten er aanpassingen komen. Uit een rapport blijkt dat een nieuwe rotonde aan de noordkant van de toekomstige Condor daarbij de voorkeur heeft. Ook moet er dan een nieuwe weg naar de oostkant van het bedrijventerrein komen, waarover ook de Blokmat en de Sisalstraat bereikbaar zijn.

Nieuwe bedrijven op de uitbreidingen Zuid en Oost mogen straks niet hoger dan zestien meter bouwen en wat dichterbij de omwonenden hooguit twaalf meter. Rondom het bedrijventerrein komt volgens de nota van uitgangspunten een strook van dertig meter met daarin groen en mogelijkheden voor wateropvang.

Op de uitbreidingslocaties is straks geen ruimte voor alle soorten bedrijven. De gemeente sluit onder meer tankstations, horeca, grote detailhandel, bedrijfswoningen en seksinrichtingen uit.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Onderzoek naar fietspad richting Genemuiden”

  1. Eerst maar eens het fietspad langs de dijk naar Zwartsluis verbeteren. Deze is gewoon gevaarlijk.
    Verkeersmaatregel bij oversteek van het vaarweg richting Jumbo.

  2. Als men het weggetje in de driehoek nou doortrekken zit je recht toe recht an op het industrieterrein

  3. Maak een fietspad vanaf de Hasselterdijk naar het industrieterrein. Dat scheelt een heel stuk voor de meeste fietsers en vele kilometers minder fietspad aan te leggen dus minder kosten.

Contour