8 augustus 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tocht en petitie tegen woningbouw Driehoek

Geplaatst op: 12 maart 2020

Een boze groep inwoners gaat donderdag 26 maart actie houden tegen de voorgenomen woningbouw en voor natuurbehoud in de Driehoek. Om 18.00 uur komen de actievoerders bij elkaar. Vanaf daar loopt de club langzaam richting het gemeentehuis. Bij het gemeentehuis zal, voor de aanvang van de gemeenteraadsvergadering, de petitie worden aangeboden aan burgemeester Bilder.

“Veel inwoners in Genemuiden en Hasselt zijn geschrokken van de plannen ‘Overwaters’ om in de Driehoek 17 woningen te bouwen. Deze bebouwing is onomkeerbaar en tevens een ingrijpende aanslag op de natuur ter plekke, maar ook in het aangrenzende Natura-2000 gebied. Deze desastreuze en zorgelijke plannen heeft een groep inwoners aangespoord om in actie te komen voor het behoud van deze natuur en de daarmee verbonden cultuurhistorische waarden van het unieke gebied in Zwartewaterland”, schrijft een van de demonstranten Marinus Burgmeijer.

In de petitie wordt aangedrongen om het ontwikkelen van andere plannen die de natuur minder in het hart zullen raken. Deze alternatieven staan in de Petitie. Door op de link te klikken kan iedereen die dat wil zijn steun kenbaar maken. (Voor bewerken is het wachtwoord gruttoA1 )

Het is de bedoeling dat de mensen die met de auto komen deze parkeren in de berm aan het begin van Cellemuiden dicht bij de brug. Vervolgens kunnen ze in vijf minuten naar het begin van de Driehoek lopen.  Na afloop van de actie kan iedereen vanaf het gemeentehuis in 15 minuten weer richting de auto lopen. 

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Tocht en petitie tegen woningbouw Driehoek”