25 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Opnieuw huisarts besmet met corona in Zwartewaterland

Geplaatst op: 23 maart 2020

Opnieuw is er een huisarts in Zwartewaterland besmet met het coronavirus. Burgemeester Bilder meldde maandagavond bij Zwartewater FM dat dokter Jurriaans van De Steentpoort besmet is. Hij heeft milde klachten en het er lijkt erop dat hij verder niemand heeft besmet, aldus Bilder. De huisartsen in Genemuiden hebben nu ondersteuning van de collega’s in Zwartsluis.

Bilder meldde dat er ondertussen 22 Zwartewaterlanders met het coronavirus besmet zijn, waarvan zestien Hasselters en in Zwartsluis en Genemuiden elk drie. Ondertussen zijn er vier mensen in Hasselt overleden, waarvan in ieder geval in drie gevallen deze mensen het coronavirus hadden opgelopen. Sinds zaterdag zijn er dus vier nieuwe besmettingen bijgekomen. Bilder bevestigde dat er gevallen in De Hazelaar en De Meente zijn.

Bilder wijst erop hoe belangrijk afstand houden is. “Als zelfs mensen die met volle toewijding hun vak uitoefenen besmet raken…”, wees Bilder op de besmetting van de twee huisartsen. De burgemeester heeft overigens wel de indruk dat de regels beter worden nageleefd.

Wel roept hij ouders van jonge kinderen op om verstandig te zijn. “Alle begrip dat kinderen buiten willen spelen, maar let ook daarbij op. Ik hoor dat grotere groepen aan het voetballen zijn geslagen. Dat is nu niet verstandig. Kinderen kunnen buiten spelen, maar alleen in kleine groepjes. En gebruik ook dan het gezond verstand.”

Het gesprek met Bilder volgde na de persconferentie in Den Haag. Daar werd bekend dat alle evenementen tot 1 juni, ongeacht grootte, zijn verboden. Dus ook alle festiviteiten rondom Koningsdag zoals de Koningsloop. Minister Grapperhaus kondigde aan dat politie gaat handhaven wat betreft ongeoorloofde groepsvorming. ‘Forse boetes’ zullen worden uitgedeeld als mensen niet de 1,5 meter afstand houden in groepsverband, uitgezonderd gezinnen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Opnieuw huisarts besmet met corona in Zwartewaterland”

  1. Het Stoepje had zaterdag in Hasselt een goede oplossing voor afstand d.m.v. kratten.Dus veilig brood gehaald.

  2. Ik hoop dat de burgemeester over gaat op het verbieden van de markten en de visboer op zaterdag… als je zag hoeveel mensen daar nog om elkaar heen stonden.

Nightstore