25 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Voetbal is maar een spelletje’

Geplaatst op: 4 april 2020

“Voetbal is een bijzaak, een spelletje. Ik krijg nog wel eens te horen dat ik dat eigenlijk niet mag zeggen, maar in deze tijden kun je niet anders dan het vaststellen”, zegt voorzitter Martien Wursten van Olympia ’28. Ondanks die relativerende woorden zijn het voor de voetbalvereniging natuurlijk ook rare tijden.

“Normaal bruist het op zaterdag van de activiteiten. Ik ben er meestal om 08.00 uur: dan drink ik een kopje koffie en geniet ik van de sfeer. Nu is het stil: geen competitie en geen gezelligheid. Alleen het dagelijks onderhoud gaat nog een beetje door, het gras blijft groeien immers”, zegt Wursten.

En dat in de wetenschap dat Olympia ’28 drukke tijden wachtte. “Bekerwedstrijden, competitieduels, het schoolvoetbal en een paar toernooien die bijna uit de voegen groeiden. Dat heeft ook financiĆ«le gevolgen. Je draait op dat soort dagen omzetten die je eigenlijk niet kunt missen, maar die we nu wel missen. Wat dat betekent, is nu nog moeilijk te zeggen. We verwachten niet direct problemen, omdat de penningmeesters altijd goed op het huis hebben gepast. Maar je weet ook niet hoe sponsoren op deze situatie gaan reageren natuurlijk.”

Wursten hoopt dat in ieder geval de onderlinge band nog even versterkt kan worden dit seizoen. “Onze hoofdtrainer vertrekt, er stoppen mogelijk wat spelers. Daarvan wil je eigenlijk afscheid nemen. En we zouden graag nog even een balletje trappen of samen een pilsje drinken. Je weet niet of dat nog mogelijk is. Die onderlinge contacten mis je nu. Al zie je op de social media ook veel mooie dingen voorbijkomen.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore