18 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeentelijke bloemen voor de Schone Zusters

Geplaatst op: 24 april 2020

Opnieuw waren er bloemen voor een nieuwe winkel in de binnenstad van Hasselt. Esther de Munck Mortier en Anne-Marie van Rees openden vorige week hun winkel De Schone Zusters. Ze ontvingen bloemen van wethouder Harrie Rietman.   

Wethouder Harrie Rietman is blij met de komst van de nieuwe winkel. “De belangstelling van ondernemers om zich hier te vestigen groeit. En als een winkel zelfs in deze Corona periode opent geeft dat extra perspectief om samen met ondernemers stappen te blijven zetten om Hasselt nog aantrekkelijker te maken”. Hij vond ook de naam De Schone Zusters mooi. Hoe is die naam bedacht?

“De naam De Schone Zusters ontstond omdat we ook schoonzusters zijn. We hadden beide al onze eigen zaak en werkten veel samen. De binnenstad van Hasselt en dit leuke pand spraken ons aan en zo ontstond het idee om samen deze winkel te starten. We zijn beide ook afkomstig uit Hasselt”, vertelt Esther.

Ervaren ondernemers
De ondernemers waren met Wol van Pol en Atelier Anna al online maar ook wel met kramen op bijvoorbeeld streekmarkten aanwezig. “En dat ging heel goed. We merkten dat onze samenwerking goed ging”. De prachtige winkel past goed bij de historische binnenstad maar is ook te vinden op de site BezorgeninHasselt.nl. “Een super initiatief, zo zijn we ook online samen met de andere ondernemers aanwezig in het centrum”, zegt Esther.

Klanten weten de Schone Zusters al goed te vinden. “We hebben een grote collectie wol. Onze passie is natuurlijke materialen met respect voor de natuur. Daarnaast hebben we decoratieve artikelen. Anne-Marie is afgestudeerd kunstenaar en weet kunst heel bereikbaar te maken. En er is nog veel meer.” Een winkel waar klanten verrast worden. “En er zijn meer verrassende winkels in Hasselt, zo wordt de binnenstad steeds leuker om heen te gaan”, aldus centrummanager Eduard Plate. “Daar werken we samen met gemeente, ondernemers, vastgoed en toerisme hard aan. We komen graag met nieuwe of groeiende ondernemers in contact”.

Meer informatie vragen kan via eduard@eduardplate.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour