5 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tulpen voor zelfstandig wonende ouderen

Geplaatst op: 24 april 2020

Vrijwilligers van Welzijn Zwartewaterland bezorgden vrijdag aan meer dan 180 Hasselters een bos tulpen. Dat is een kleurrijk vervolg op een zelfde actie in De Hazelaar. “Daarna vroegen sommige mensen zich af of andere oudere inwoners van Hasselt niet werden vergeten. Dat zette ons ook aan het denken”, vertelt Nanja Jansen van Welzijn Zwartewaterland.

Ze zocht daarom contact met Snijder Filtertechniek die deze week ook een tulpenactie organiseerde. Dat bedrijf was net door de voorraad heen. “Maar ze boden aan dat ze ook voor deze actie de kosten van de tulpen voor hun rekening wilden nemen. Een mooi gebaar. Vanochtend haalden we 150 bosjes op bij Toon in Kraggenburg en die er nog eens 35 extra bij.”

Die bezorgden de vrijwilligers vervolgens bij meerdere seniorencomplexen in Hasselt en bij andere adressen. “We hebben bijvoorbeeld ook een Telefooncirkel opgestart, waarmee we elke week zestig ouderen bellen. En onderweg kwamen we ook mensen tegen waarvan we wisten dat ze iets verdrietigs hadden meegemaakt”, aldus Jansen.

Mogelijk krijgt de actie nog een vervolg in de andere kernen van Zwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour