26 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Toch nog wat gezelligheid met alternatieve kleedjesmarkt

Geplaatst op: 22 augustus 2020

Foto's Bas Jansen en Gerrit Slurink

Overal verspreid in Hasselt stonden zaterdagmiddag kleedjes vol met tweedehands spullen in de verkoop. De verkopers deden mee aan de ‘Tour de Kleedjesmarkt’ georganiseerd door Marlous Naberman van De Buurman.
Aan de Ruitenstraat staat Mariloe Rorije die voor de regenbuien goede zaken heeft gedaan met onder meer kleding. “Ik meer dan 250 euro verdiend vandaag, mijn kraam wisten ze te vinden door goede mond tot mond-reclame.”
Het alternatief voor de reguliere kleedjesmarkt ziet er uiteraard heel anders uit doordat de verkopers verspreid staan over heel Hasselt. Maar in de Eikenlaan wonen aardig wat verkopers vlak bij elkaar waardoor het toch nog wat gezelligs krijgt. Emiel en Jorinka van Steenselen hebben zelfs een echte marktkraam met zeil om de spullen droog te houden. “Die heb ik gekocht met de laatste Hassailt van een verkoper die hier stond. We gebruiken normaal deze tent ook om als buurt bij elkaar te zitten, zoals met Euifeest. Tja, dat zou vandaag beginnen. Dat is toch wel heel erg jammer dat het niet door kan gaan, maar het is niet anders.”

Gerdienke Zielman zit met haar moeder en kinderen langs de Burgemeester Malcorpslaan tegenover de voetbalvelden. Zij heeft net als haar buurvouw Ria Smalbrugge een mooie spot te pakken langs een doorgaande route, wat goed meewerkt voor de verkoop.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore