29 juli 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB filmavond met La belle époque

Geplaatst op: 12 september 2020

Dinsdag 15 september om 20.00 uur wordt de film ‘La belle époque’ vertoond in de bibliotheek Hasselt.

Deze film gaat over nostalgisch verlangen naar vroeger; de tijd van jeugdige onbezonnenheid toen de wereld één groot avontuur leek. Bij Victor uit dat zich in zo’n hevige romantisering van het verleden dat hij zich een vreemde voelt in de huidige tijd, met verbittering en chagrijn als resultaat. Dat hij in de uit 1974 nagebouwde bistro bij de herbeleving van zijn verliefdheid valt voor de actrice die de jonge versie van zijn vrouw speelt, had makkelijk tot typisch Franse o-la-la-scènes kunnen leiden. De film valt niet in die valkuil, maar onderzoekt behendig en innemend het fenomeen nostalgie: was vroeger echt alles beter?

Vanwege coronamaatregelingen is vooraf koffie verkrijgbaar en geen drankje na afloop. De bibliotheek is op de verlangde afstand van 1,5 meter ingericht.

Opgeven is verplicht en kan via scab-hasselt@hotmail.com

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore