27 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia maakt zich op voor Stadswegderby

Geplaatst op: 24 september 2020

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat op ons sportpark ’t Hoenbroeck de Stadswegderby tegen SC Rouveen op het programma. Het is voor Olympia’28 de eerste thuiswedstrijd en voor beide teams de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.  

Derby’s zijn meestal onvoorspelbare wedstrijden. Vorig seizoen werden in de voorbeschouwing de resultaten in deze eeuw al weergeven en toen bleek dat bij de duels in Hasselt beide teams een gelijk resultaat behaalden. Ook het doelsaldo van 10-10 was in evenwicht. Na die wedstrijd op 9 november 2019 veranderde daar niets aan want deze eindigde in een 2-2 gelijkspel. Rouveen was toen voetballend de betere ploeg maar Olympia’28 wist dat met veel inzet te compenseren. Vlak na het beginsignaal lag de wedstrijd een tijd stil vanwege een blessure van de Rouveen doelman die in botsing kwam met Bertus Finke. Rouveen kwam op een 1-0 voorsprong door Matthias Mijnheer en vlak voor de rust scoorde Jeffrey van de Belt uit een strafschop de gelijkmaker. In de 70ste minuut kwam Rouveen met tien man te staan maar pakte daarna wel de 2-1 voorsprong middels een doelpunt van Jean-Paul Hooikammer. In blessuretijd duelleerde van de Belt, na een hoge voorzet, met de doelman die de bal vervolgens ongelukkig in het eigen doel werkte en zo de 2-2 eindstand bepaalde.  

Op 14 maart 2020 stond de uitwedstrijd gepland maar na 7 maart werd de competitie in verband met het coronavirus stilgelegd.Trainer Eddy Zwijnenberg zag vijf spelers uit zijn selectie vertrekken naar respectievelijk DESZ, Staphorst, Alcides, FC Meppel en HTC. De selectie werd aangevuld met jeugdspelers uit het 2e elftal en JO19.  

SC Rouveen kende een redelijk goede voorbereiding op de competitie. Tegen CSV’28 werd met 2-2 gelijkgespeeld en in de bekercompetitie werd er met 4-0 gewonnen van 4e klasser Tiendeveen. Bij 5e klasser VVAK boekte men een 4-1 overwinning en in Zuidwolde liep men tegen een 4-3 nederlaag op bij 3e klasser ZZVV. Dit resultaat betekende de uitschakeling in het bekertoernooi. Afgelopen zaterdag eindigde de eerste competitiewedstrijd thuis tegen vv Oene in een 2-2 gelijkspel. Rouveen kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door Jean-Paul Hooikammer. Nog voor de rust kwam Oene op een 2-1 voorsprong. In de laatste minuut zorgde Jarno Domine dat men nog een punt aan de wedstrijd overhield door een penalty te benutten.  

Over redelijke resultaten in de voorbereiding bij Olympia’28 kunnen wij kort zijn, die zijn in de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Hattem al uitgemeten. Het gebrek aan scherpte voor het doel stond betere resultaten in de weg. Dit bleek vorige week ook bij de seizoens-ouverture in en tegen Hattem. Het team van trainer Hans Roeland wist weinig kansen te creëren en die paar kansen die men kreeg, daar moet men maar moed uit putten voor komende zaterdag tegen Rouveen. Volgens Hans Roeland stond het verdedigend goed en dat zal zaterdag ook wel nodig zijn tegen een ploeg die in de voorbereiding toch wel gemakkelijk scoorde met Jean-Paul Hooikammer als afmaker. In de drie bekerwedstrijden en de eerste competitiewedstrijd scoorde hij 6 van de 13 doelpunten. In deze wedstrijden kreeg Rouveen overigens ook 7 doelpunten tegen dus daar liggen ook kansen voor de thuisploeg. Olympia’28 zal dan wel vanaf minuut 1 scherp moeten starten en er zal strijd en passie in moeten zitten. Een overwinning in de eerste thuiswedstrijd zal zeer welkom en goed voor het zelfvertrouwen zijn!! 

Ingrediënten genoeg aanwezig om naar sportpark ’t Hoenbroeck te gaan waar de aftrap om 14.30 uur is. Maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading. 

Supporters, denk vooral aan de geldende huisregels bij Olympia’28 vanwege het Covid-19 virus. Breng de vereniging niet in problemen. Wij weten allemaal hoe het er momenteel voorstaat en wij dienen ons aan de geldende huisregels te houden. We wensen iedereen weer ontzettend veel voetbalplezier en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we dit onder controle! 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore