16 januari 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Doe mee aan MaakMeeMaand bibliotheek

Geplaatst op: 25 september 2020

Oktober 2020 staat in het teken van het beleven en ervaring van onze maakcultuur en digitale cultuur. Provincie Overijssel onderstreept het belang hiervan en ondersteunt de maakactiviteiten tijdens de MaakMeeMaand, zodat kennis en verbreding van maakprocessen, nieuwe technieken en technologieën voor iedereen toegankelijk is. 

Door heel Overijssel worden er in de MaakMeeMaand honderden technologische, innovatieve en creatieve maakactiviteiten aangeboden voor jong en oud. Cultuurinstellingen, bibliotheken en cultuurhuizen programmeren alleen of samen met amateurverenigingen, welzijnsorganisaties, verenigingen en boekenwinkels een maakactiviteit voor publiek. Daar waar mogelijk wordt aangesloten bij kleinschalige activiteiten die al plaatsvinden, bijvoorbeeld in het kader van de Week van de Eenzaamheid, het Weekend van de Wetenschap of de Kinderboekenweek.  

Ook bij Bibliotheek Zwartewaterland kun je van 1 t/m 31 oktober allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen ontdekken. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait!  

Je kan bijvoorbeeld actief aan de slag met nieuwe maaktechnieken tijdens het maken van een Robot-hand bij Bibliotheek Genemuiden op vrijdag 9 oktober. Of kennismaken met Homey, de Huisrobot bij Bibliotheek Hasselt op donderdag 22 oktober. In Bibliotheek Zwartsluis kan je onder andere werken met de lasersnijder (vrijdag 23 oktober) en de 360 graden camera (vrijdag 30 oktober). Er zijn workshops voor jeugd en voor volwassenen. 

Het volledige programma van Bibliotheek Zwartewaterland is terug te vinden via de website www.bibliotheekzwartewaterland.nl. Alle activiteiten zijn te reserveren via de website en in de Bibliotheek.  

Wil je uitgebreide informatie over de MaakMeeMaand en wil je weten wat er nog meer in Overijssel te doen is? Kijk dan op: tetem.nl/maakmeemaand. 

Dit programma is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Overijssel en de ondersteuning van Tetem. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore