16 januari 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Regelaardij ontwikkelt spel voor Kinderboekenweek

Geplaatst op: 29 september 2020

De Kinderboekenweeek start morgen met allerlei activiteiten in de bibliotheek. Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 staat het thema ‘geschiedenis’ centraal, onder het motto ‘En toen?’. Het Hasselter evenementenbureau De Regelaardij ontwikkelde speciaal voor de Kinderboekenweek het interactieve klassenspel ‘Het mysterie van het nimmer geschreven boek’.

Ook dit jaar is onder meer met dit spel een speciaal aanbod gedaan aan alle basisscholen in Zwartewaterland vanuit het thema. Het is een spel vol spanning, goede samenwerking en leesbevordering dat leerlingen gegarandeerd alle hoeken van de bibliotheek (van toen en nu) laat verkennen. Tijdens het spel komen de leerlingen ook in aanraking met de geschiedenis van geschriften, taal, monnikenwerk, het Romeinse Rijk, China en de boekdrukkerij.

In alle bibliotheken kan tijdens de openingsuren worden deelgenomen aan een fotoquiz en een tijdreisquiz waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. De formulieren daarvoor zijn te vinden in de bieb. Uit alle ingeleverde quizformulieren met de juiste antwoorden zal een winnaar worden getrokken.

Op woensdagmiddag 7 oktober om 15.00 uur voert Gerda Buter een poppenkastverhaal op dat in het teken staat van geschiedenis.

Als de Kinderboekenweek is afgelopen gaan de bibliotheek nog even door met het thema. Want er komt een museumdocent van Paleis Het Loo op bezoek in Bibliotheek Genemuiden en Bibliotheek Hasselt.

De voorstelling is op woensdag 14 oktober in Bibliotheek Genemuiden van 13.30 – 14.30 uur en in Bibliotheek Hasselt op donderdag 15 oktober van 10.30 tot 11.30 uur. De voorstelling is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en kost € 2,50 per persoon. Reserveren kan in Bibliotheek Hasselt en Bibliotheek Genemuiden of via deze website.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore