17 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Amnesty Hasselt zoekt briefschrijvers

Geplaatst op: 6 oktober 2020

De Hasselter werkgroep van Amnesty International is op zoek naar briefschrijvers. In Hasselt is een groep van meer dan honderd briefschrijvers al jaren actief. Acht keer per jaar krijgen ze een voorgedrukte brief met enveloppe thuis bezorgd plus informatie over de gewetensgevangene of de schending van mensenrechten waarvoor actie wordt gevoerd.

“Amnesty gelooft in het wapen van de pen. En terecht, regelmatig komt er goed nieuws binnen over verbeterde situaties of vrijlating van gevangenen. Nu wereldwijd de mensenrechten meer onder druk komen te staan is het van belang dat zo veel mogelijk mensen meedoen aan schrijfacties. Daarom roepen we inwoners van Hasselt op om zich op te geven als briefschrijver”, aldus Dick van Voorst namens de werkgroep. Meedoen vraagt hooguit 10 minuten inspanning per maand voor een bijdrage van 14 euro per jaar.

Aanmelden kan per e-mail via werkgroepamnestyhasselt@gmail.com met vermelding van naam en adres.

Amnesty International streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven. Overheden worden aangeschreven om vrijlating te krijgen van mensen die onterecht vastzitten omdat ze van hun mensenrechten gebruik maakten. Daarnaast worden gewetensgevangenen in veel landen bemoedigd door het sturen van een kaart.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore