27 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Knol: ‘Motie van afkeuring BGZ was wraakactie’

Geplaatst op: 31 oktober 2020

Wethouder Gerrit Knol (CU) liet vanmorgen op ZwartewaterFM weten dat hij de motie van afkeuring die BGZ tegen hem indiende niet alleen als bestuurlijke maar ook als persoonlijke ramp heeft ervaren. Vooral de manier waarop het CDA zich gedroeg vond hij teleurstellend: “Een motie van afkeuring is niet niets. Het is viel me flink tegen van het CDA. Dit was een bewuste poging om mij te beschadigen. Binnen die partij heb ik al mensen gesproken die zich distantiëren van de werkwijze”, meldt Knol.

“Dit is verder gewoon een wraakactie geweest op wat er eerder dit jaar gebeurde”, vertelde Knol. Daarmee doelde de Hasselter op het feit dat BGZ uit de coalitie werd gezet. “Het is niet niets als vrijdag ieder uur je naam voorbij komt op Radio Oost over deze motie”, vertelt Knol.

De motie van afkeuring werd donderdagavond ingediend door de nieuwkomers van Buiten Gewoon Zwartewaterland. Ze verweten wethouder Knol dat hij zich bemoeide met dossier Knarrenhof Hasselt terwijl hij daarvoor niet eindverantwoordelijk is. Dat de wethouder in de buurt van het nieuwbouw plan woont was voor BGZ extra reden om zijn integriteit aan de kaak te stellen. Een motie van afkeuring werd ondersteund door CDA en VVD.

Knol was het niet eens met de motie van afkeuring. Volgens hem wilde hij alleen de verkeersveiligheid onder de aandacht brengen. “Het effect op mijn uitzicht is geen probleem. Ik woon al 35 jaar aan het Tijlswegje en heb onder meer De Hazelaar zien komen en nooit bezwaar gemaakt. Wat is wel zie is dat het wegje steeds drukker wordt. En de voormalig wethouder (Coster van BGZ, red.) overzag de consequenties van het plan daarop niet. Ik heb zijn gaten dichtgelopen. Hij was blij met mijn opmerkingen”, aldus Knol.

Volgens hem ging het dus louter om een aantal punten rond verkeersveiligheid. Burgemeester Bilder meldde nog dat begin dit jaar is besproken of de adviezen van Knol in de knel met integriteit zouden komen. “Maar wethouder Knol is een gebiedsdeskundige en zijn woning staat ver genoeg van deze locatie. Wat ons betreft kon hij zijn opmerkingen leveren.”

Bilder, die zich inhoudelijk niet mengt in de discussie, merkte op: “Het was een hele onplezierige vergadering en wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Jammer dat wij tijdens de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog juist hierover een debat moeten voeren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

4 reacties op “Knol: ‘Motie van afkeuring BGZ was wraakactie’”

  1. Met plaatsvervangende schaamte heb ik kennis genomen van de motie van wantrouwen aan wethouder Knol. Dat BGZ deze motie indiende als wraak heb ik voor kennisgeving aangenomen, mijn schouders opgehaald en terzijde geschoven. Maar dat een fatsoenlijke (christelijke?) partij als het CDA deze ondersteunde vind ik beschamend, Jaren heb ik mij bij deze partij vanuit mijn overtuiging thuis gevoeld. Wat ben ik blij dat ik bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen CU heb gestemd. Een betrouwbare partij met vooral betrouwbare en integere mensen.

  2. Gelukkig kende deze raadsvergadering ook een positieve zijde. Unaniem werd besloten de goedkeuring te geven aan het bestemmingsplan Knarrenhof. Hopelijk maakt een deel van de omwonenden er geen rechtszaak van. Daar is dit stuk stadsvernieuwing niet mee gediend.

  3. Gerrit, mijn respect voor de wijze waarop je invulling geeft aan het wethouderschap. Altijd open, transparant en benaderbaar. Ik vermoed dat een ieder die met je te maken heeft gehad dit zal erkennen. Dit is niet hoe politiek moet zijn. Dit is niet een samenleving waarin ik burger wil zijn. Ik hoop dat er nu een streep komt en de politiek volwassen verder gaat; ik heb de vergadering gevolgd en voelde plaatsvervangende schaamte over de wijze van vergaderen en communiceren; dit was bepaald geen voorbeeldgedrag. Het hoogste orgaan mag dan de gemeenteraad zijn, maar uiteindelijk zijn wij dat als stemmers. Zo bepalen we wie ons vertegenwoordigd.

Nightstore