29 juli 2021 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Monumenten nog meer in de ‘spotlights’ zetten

Geplaatst op: 3 november 2020

Monumentale panden fraai in het licht zetten. Dat is een van de punten uit het zogenoemde Leefbaarheidsplan voor Hasselt. De gemeenteraad praat volgende week donderdag over de Leefbaarheidsplannen voor de verschillende kernen. Hasselt aantrekkelijker maken voor toeristen blijft daarbij een belangrijk missie.
Met de verlichting ziet de stad er ook in de avond aantrekkelijker uit, zo is de gedachte. Verder moeten er informatieborden komen die bezoekers wijzen op de geneugten van Hasselt en extra oplaadpunten voor fietsen en bootjes. Een zoektocht naar parkeerlocaties aan de randen van de stad is ook onderdeel van het Leefbaarheidsplan.
Ook bewoners zelf moeten uiteraard profiteren. Een van de plannen is bijvoorbeeld een overdekte ontmoetingsplek aan het Zwarte Water, een wandelpad langs de Van Dedemlaan en een herinrichting van het veld aan de Wycher van Russelstraat. Verder maakt het beleefbaar maken van het park onderdeel uit van de plannen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Monumenten nog meer in de ‘spotlights’ zetten”

  1. Hasselters Inbeeld
    4s oksttsolbiSrelpruonersrored · Gedeeld met:Iedereen
    We liepen vanmorgen langs de gracht en kwamen in gesprek met twee vriendelijk dames uit Breda. Wat vind je van onze stad vroeg ik: Nondeju hoorde ik het op zijn Brabants. Leuke grachten alles netjes in de verf. En dat verhaal over het Pastoorhuis geweldig, de pastoor woont er zelfs naast. Klopt loog ik toevallig woont de familie Pastoor ernaast dacht ik. . Nu gaan we de kerk nog even bezichtigen ratelden ze verder, even lekker binnen kijken. Zijn ze natuurlijk gewend in Breda, dat wordt hem niet antwoordde ik. Verwonderd keken ze me aan, ja de zondagrust he. Maakt niet uit gingen ze door we passen ons aan. Vrolijk zwaaiend wandelden ze verder, een zalige en gezegende zondag kregen we nog te horen.
    Eindconclusie: we mogen best trots zijn op onze stad met zijn oudheden…..en leuke bezoekers

Nightstore