20 juni 2021 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Haagplanten kopen? Dit is hét moment!

Geplaatst op: 10 november 2020

(Adv.) Veel mensen hebben besloten dat zij werk willen maken van huis en tuin. Niet verrassend, want we zijn de laatste tijd aanzienlijk meer thuis dan voorheen. Het maken van goede plannen is dan verstandig. Plannen voor de zolder, de woonkamer, een kantoor aan huis en uiteraard de tuin. Wanneer de tuin hoog op de planning staat, is het goed om nu alvast na te gaan denken. Haagplanten aanschaffen is bijvoorbeeld een leuk idee volgend voorjaar, maar de kans is groot dat zij dan aanzienlijk duurder zijn dan nu.

Nu alvast aan de slag?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met haagplanten voor volgend jaar, dan is dit een prima moment. De milde temperaturen en geregelde neerslag zorgen ervoor dat de haagplanten prima aan trek kunnen komen, zeker wanneer je ruim voor de winter de planten in de grond hebt. Het grootste voordeel is dat de haagplanten op dit moment veel goedkoper zijn dan volgend voorjaar. Een simpel spel van vraag en aanbod. Dit is dus een prima moment om de haagplant te bestellen.

Wil je nog meer voorbereiden en ben je van plan een moestuin aan te leggen volgend jaar? Ook dan is dit een goed moment. Wanneer je nu alvast de grond omspit voordat het gaat vriezen, dan heb je twee voordelen. Ten eerste hoef je niet te wachten volgend jaar op het moment dat de vorst uit de grond is. Ten tweede zorgt de vorst in de winter ervoor dat de grond optimaal voorbereid wordt voor de moestuin. De meeste zaden en wortels gaan namelijk dood en sterven af. Dat scheelt onkruid wieden en het zorgt ervoor dat de grond vruchtbaarder is.

En wanneer je toch al aan de slag gaat, maak dan direct de zolder even klaar om de planten op te kweken voordat zij de grond ingaan. Rond februari-maart kun je beginnen met alvast inzaaien van de zaden zodat zij kunnen groeien voordat zij de volle grond ingaan.

Veel plannen? Veel voorbereiden!

Heb je veel plannen omdat je nu echt werk wilt maken van je woning en de ruimte rond het huis? Dat is geen enkel probleem; het is echter wel zaak om hier nu alvast mee te beginnen. Maak een lijst met de dingen die je gedaan wilt hebben en wat je daarvoor voor moet bereiden. Dat kan het leeghalen van een kamer zijn, het strippen van de muren of het vrijmaken van een vloer. Dingen die je ook in de wintermaanden kunt doen en waarmee je meer tijd overhoudt in de lente wanneer je echt aan de slag kunt gaan met het bouwmateriaal.

Ga je een planning maken? Denk dan niet alleen aan de tijd, maar ook aan het budget. Door nu alvast je haagplanten te bestellen, kun je alvast flink besparen op de kosten voor de volgende lente; op die manier kun je waarschijnlijk net iets meer projecten plannen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Nightstore