26 januari 2021 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Niet alle ondernemers blij met eenrichting Hoogstraat

Geplaatst op: 26 november 2020

Niet alle ondernemers in het centrum van Hasselt zijn enthousiast over eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat. Dat bleek donderdag in de gemeenteraad waar vier ondernemers inspraken. Ze vrezen dat de herinrichting van de centrumstraat, die pas over twee jaar tot stand komt, ten koste gaat van de omzet.
Wim Vos van De Compagnie en Diny Steenbergen van Zwartewater/De Zon meldden ook dat ze niet op de hoogte zijn gehouden van de plannen. Met het Stadsteam hebben ze niet gesproken. Vos vreest vooral de toename van het verkeer rond zijn zaak. Hij spreekt over zeshonderd auto’s extra per dag over de smalle gracht en door de Keppelstraat.

Steenbergen ziet net als de pizzeria’s de routes naar haar zaken in gevaar komen. “Dit is beleid om ondernemers de nek om te draaien”, vindt ze. Ook Lennard van Dijk van Vivant is niet blij met de plannen. Hij zegt overigens wel geïnformeerd te zijn door het Stadsteam. Volgens dat samenwerkingsverband zijn de meeste ondernemers wel voor veranderingen in de Hoogstraat.

Van Dijk ziet andere mogelijkheden voor een betere verkeerssituatie. “Bij mij voor de deur staat bijvoorbeeld een brievenbus. Die zorgt regelmatig voor opstoppingen”, aldus de ondernemer. De pizzeria’s wijzen er ook op dat ze straks problemen krijgen met de bezorging”, aldus Gea van Berkum van Lakrimi’s Boulevard. Verder meldt ze dat ze wel een keer heeft kennisgemaakt met de centrummanager. “Die kwam een keer binnen om handen te schudden. Hij zou nog weer terugkomen. Maar ik heb hem nooit weer gezien.”
De gemeenteraad spreekt, als de vergadering een beetje vordert, vanavond nog over de plannen.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore