23 juli 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Plan woningbouw De Driehoek onbegrijpelijk’

Geplaatst op: 2 december 2020

Schetsontwerp Paridon x de Groot

Erfgoedvereniging Heemschut vindt dat er in Zwartewaterland geen plaats is voor vijf windmolens en dertig hectare aan zonnepanelen. Ook is de vereniging uiterst kritisch op het plan om woningen te bouwen aan De Driehoek. Dat schrijft voorzitter Tiem van Dalfsen van de Overijsselse afdeling in een brief aan de gemeenteraad. De Genemuidenaar heeft meer kritische noten over de zogenoemde Omgevingsvisie van de gemeente Zwartewaterland.
Van Dalfsen wijst onder meer op een advies van het ‘college van Rijksadviseurs voor de fysieke leefomgeving’. Die stellen dat windmolens en zonneparken bij snelwegen en hoogspanningsmasten moeten komen. Volgens Van Dalfsen heeft de gemeente Zwolle de Mastenbroekerpolder ook uitgesloten als locatie voor energieopwekkers. Zwartewaterland kiest daar mogelijk wel voor.

Heemschut vindt het ook onbegrijpelijk dat er een plan ligt voor woningbouw aan  De Driehoek, vlak buiten Hasselt richting Cellemuiden. Van Dalfsen wijst in zijn brief op het waardevolle Nationaal Landschap van de Mastenbroekerpolder. “Dan zou het toch vanzelfsprekend moeten zijn dat je zo’n project niet toelaat?’, zegt de voorzitter, die bepleit dat woningbouw alleen in de bestaande kernen of eventueel de randen daarvan plaatsvindt.

Heemschut mist in de Omgevingsvisie sowieso de aandacht voor ‘cultuurlandschappen’. “Ten aanzien van de Mastenbroekerpolder is de ontwikkelingsvisie vrijwel inhoudsloos”, concludeert Van Dalfsen bijvoorbeeld.

Gepubliceerd door Bas Jansen

6 reacties op “‘Plan woningbouw De Driehoek onbegrijpelijk’”

 1. Beste Herman,

  Geen idee wie je bent, maar van harte uitgenodigd aan de keukentafel. Ik kan je heel eenvoudig uitleggen waarom eigen belang geen rol speelt. Buitengewoon jammer dat je lekker anoniem met modder gooit. Ik doe hier niet aan mee! Probeer feiten te vinden. Die moeten leiden tot de beste plek voor woningen, bedrijventerrein en zonneparken. Ga niet af op onderbuikgevoelens!!

  Nogmaals, maak je bekend en kom langs!! Wees transparant en toon lef!

 2. Zo mooi gebied moet worden gekoesterd en niet worden vernield door molens en woningen.
  Financieel gewin boven natuurlijk erfgoed van Hasselt e.o. is altijd een keuze die we moeten voorkomen.

 3. Het lijkt er steeds meer op dat c. Pierik dit allemaal zegt uit eigenbelang, alleen maar bang dat z’n eigen uitzicht minder wordt. Het gaat je echt niet om de natuur dat gelooft echt niemand. Als je echt zoveel om de natuur geeft moet je er ook naar leven, ga dan maar in een hutje op de hei wonen. Er is op moment een groot tekort aan huizen, denk daar ook eens over na, jouw huis is ook een keer op die plek gebouwd. Maar dat is natuurlijk weer ‘anders’,

 4. Het lijkt erop dat een financiële tegenvaller moet worden weggewerkt ten koste van een eeuwenoud cultuurlandschap, de grutto en kievitsbloem. Iedereen weet eigenlijk wel dat dit te gek voor woorden is, maar werkt domweg mee. Eigenlijk bizar dat de politiek hier zo werkt!

 5. Juist, onbegrijpelijk! Rijksadviseurs zeggen gelukkig zelfs wat anders! Dat noemt men; omgevingsvisie??? Laten we juist in deze tijd zuinig zijn op ons landschap. Uit respect met rust laten.

 6. Met zulke plannen is de gemeente Zartewaterland
  Compleet de weg kwijt

Contour