26 januari 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeenteraad maakt terugkeer op eenrichtingsweg mogelijk

Geplaatst op: 10 december 2020

Woensdag werden nog 200 handtekeningen ingebracht tegen de plannen voor éénrichtingsverkeer

De gemeenteraad vindt dat eenrichtingsverkeer het uitgangspunt moet zijn voor verdere plannen met de Hoogstraat. Mocht dat tijdens de verder planvorming toch problemen opleveren, dan wil de gemeenteraad kunnen terugkeren. Een meerderheid van de politiek schaarde zich achter een motie van de coalitiepartijen.
Over het voornemen van het college om eenrichtingsverkeer uit te werken, ontstond recent veel commotie. Vooral een aantal horeca-ondernemers meldden dat ze niet van het plan op de hoogte waren. Ze zijn ook geen voorstander.
Mede daarom vindt de coalitie dat een voorbehoud in de plannen nodig is. Als uit onderzoek blijkt dat eenrichtingsverkeer elders veel problemen oplevert, komt het college met alternatieven naar de gemeenteraad.
BGZ is nog steeds fel tegenstander van de gang van zaken. Volgens Kira Fijn zijn bewoners en ondernemers al sinds 2004 tegenstander van eenrichtingsverkeer. Zij vindt het vreemd dat het college tegen die wens in plannen doorzet. Het lijkt volgens Fijn dat de gemeente toeristen belangrijker vindt dan de mening van de Hasselters.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Gemeenteraad maakt terugkeer op eenrichtingsweg mogelijk”

  1. Je vraagt je af waar de Win Win voor de binnenstad van Hasselt zit, en wie daar zijn nek voor durft uit te steken dat te onderzoeken. Mooie uitdaging voor 2021 Hasselt is de moeite waard om dat te onderzoeken. Ondertussen kunnen we de ontwikkeling van de rondweg naar de Molenwaard uitwerken.

Nightstore